Rotasyonda Kesintili Sürelerin Hesabı Nasıl Yapılacak?

Rotasyonda Kesintili Sürelerin Hesabı Nasıl Yapılacak?

MEB açıklasın; rotasyonda kesintisiz süreler mi yoksa kesintili süreler mi toplanacak?

17/04/2015 Tarih ve 29329 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Öğretmenlerin aynı eğitim kurumunda azami çalışma süresi" başlıklı 48. maddesi 1 ve 2. fıkrasındaki"(1) Öğretmenler, aynı eğitim kurumunda adaylık dahil toplamda en fazla 8 yıl görev yapabilir.

(2) Aynı eğitim kurumunda yer değiştirme yapılacak yılın 30 Eylül tarihi itibarıyla toplam 8 yıl görev yapan öğretmenlerin atamaları, yapılacak duyuru üzerine ders yılının sona erdiği tarihten itibaren en fazla iki ay içinde, coğrafi durum ve ulaşım şartları göz önünde bulundurularak valiliklerce belirlenen ilçe gruplarında olmak üzere alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri doğrultusunda hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır. Tercihlerine atanamayanlar ile tercih yapmayanların atamaları ise aynı eğitim kurumundaki görev süresi en fazla olandan başlamak üzere alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan ilçe gruplarındaki eğitim kurumlarına valiliklerce resen yapılır. hükümleri ve madden devamındaki fıkralar uyarınca rotasyon uygulanacaktır.

Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin geçici 3. maddesi gereğince de bu yıl 30 Eylül itibariyle 12 yılını dolduran öğretmenlere rotasyon uygulanacaktır.

Not; Tüm atama ve yer değiştirmeler hizmet puanı baz alınarak tercihlere göre yapılacaktır.

12 YILLIK SÜRE HESABINDA, AYNI EĞİTİM KURUMUNDA ÇALIŞILMIŞ KESİNTİSİZ SÜRELER Mİ YOKSA KESİNTİLİ SÜRELER Mİ TOPLANACAK?

Rotasyonda kesintili sürelerin toplanması halinde, belli bir zaman sonra sistem tıkanacak, özellikle tekil okullarda meslek lisesi, fen lisesi, sosyal bilimler lisesi ve güzel sanatlar lisesi gibi okullarda tıkanmalar yaşanmasına neden olacaktır.

MEB bir an önce kendi içerisinde yaşadığı rotasyonda kesintisiz süreler mi yoksa kesintili süreler mi toplanacak? çelişkisini yenmeli ve okula en son atanma tarihinin rotasyon tarihi olarak baz alınacağını açıklamalıdır.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum