Rus Uçağı Suriye'de Türk Askerlerini Vurdu: 3 Şehit, 11 Yaralı

Rus Uçağı Suriye'de Türk Askerlerini Vurdu: 3 Şehit, 11 Yaralı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Rusya Federasyonu'na ait bir savaş uçağı tarafından DEAŞ hedeflerine yönelik icra edilen hava harekatı esnasında TSK unsurlarının olduğu bir binaya isabet eden bomba ile 3 askerin şehit olduğunu, 11 askerin ise yaralandığını

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Rusya Federasyonu'na ait bir savaş uçağı tarafından DEAŞ hedeflerine yönelik icra edilen hava harekatı esnasında TSK unsurlarının olduğu bir binaya isabet eden bomba ile 3 askerin şehit olduğunu, 11 askerin ise yaralandığını açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, "Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde 9 Şubat 2017 tarihinde saat 08.40 sularında Rusya Federasyonu'na ait bir savaş uçağı tarafından DEAŞ hedeflerine icra edilen hava harekatı esnasında kazaen TSK unsurlarının olduğu bir binaya isabet eden bomba ile 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 11 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı personelimiz tedavilerinin yapılması maksadıyla süratle hastaneye ulaştırılmıştır" denildi.

Rusya Federasyonu yetkililerinin söz konusu olayın bir kaza olduğunu ifade ettiği ve üzüntülerini ilettikleri belirtildi. Olayla ilgili inceleme ve çalışmaların iki tarafça sürdürüldüğü vurgulandı. Öte yandan, Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak üzüntülerini belirttiği ve başsağlığı dileğinde bulunduğu ifade edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.