Sağlık Meslek Lisesi Alan Öğretmenleri İle İlgili MEB’e Yazı Yazdık

Sağlık Meslek Lisesi Alan Öğretmenleri İle İlgili MEB’e Yazı Yazdık

Sağlık Meslek Lisesi Alan Öğretmenleri İle İlgili MEB’e Yazı Yazdık

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’ne hitaben yazmış olduğu 5.9.2012 tarihli yazısında; eğitim ve öğretimin atölye ortamında yapılması nedeni ile sağlık alanı öğretmenlerinin ‘atölye ve laboratuar öğretmeni’ olarak değerlendirilmesi gerektiği ve norm kadrolarının da buna göre belirlenmesi için almış olduğu kararın doğuracağı mağduriyet ve sıkıntıları Milli Eğitim Bakanlığı’na bir yazıyla ilettik.

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı sağlık meslek liselerinde görev yapan ve genel bilgi ve meslek dersi öğretmenleri kapsamında değerlendirilen sağlık alanı öğretmenlerinin norm kadroları; Millî Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliği’nin 11’inci maddesi hükümleri gereğince, haftalık toplam ders yükü 6-31 saate kadar 1; 31-42 saate kadar 2 öğretmen normu olarak belirlenmekte ve bu öğretmenler Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın 5’inci ve 6’ıncı maddelerine göre haftada 15 saat aylık karşılığı, 15 saat de ücret karşılığı ders okutmaktaydılar.

Ancak Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’ne hitaben yazmış olduğu yazısında; sağlık alanı öğretmenlerinin ‘atölye ve laboratuar öğretmeni’ olarak değerlendirilmesi gerektiği ve norm kadrolarının da buna göre belirlenmesi gerektiği belirtilmiştir.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün almış olduğu bu karar, beraberinde birçok sorunu da getirmiş olacaktır. Çünkü sağlık alanında görev yapan öğretmenler, haftada 15 saat aylık karşılığı ders okuturken, şimdi atölye ve laboratuar öğretmeni kapsamında değerlendirilecekleri için haftada 20 saat aylık karşılığı ders okutmak durumunda kalacaklardır. Bu nedenle haftada 5 saat daha aylık karşılığı ders okutacaklar ve almış oldukları ek ders ücreti haftada 5 saat azalacaktır. Ayrıca alanları ‘atölye ve laboratuar öğretmeni’ olarak değiştirilmesine rağmen Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar’ın ekinde yer alan III Sayılı Cetvelin A. Eğitim Öğretim Tazminatı bölümünün II. sırasında yer alan tazminatlardan da yararlanamamaktadırlar.

Bir diğer sorun ise norm kadrolarının belirlenmesinde yaşanacaktır. Daha önce normları ‘genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni’ kapsamında değerlendirilmekte ve haftalık ders yükü 31 saate kadar 1 öğretmen normu verilmekteyken yeni uygulamayla haftalık ders yükü 41 saate kadar olan alana 1 öğretmen normu verilecektir. Bu durumda birçok sağlık alanı öğretmeni norm kadro fazlası durumuna düşecektir.

Açıkladığımız nedenlerle Bakanlığın sağlık meslek liseleri alan öğretmenleri ile ilgili almış olduğu bu kararının yeniden gözden geçirilerek,

-Sağlık Meslek liseleri öğretmenlerinin norm fazlası duruma düşmemeleri için norm kadro uygulamasında; Millî Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin 12’inci maddesi değil 11’inci maddesi hükümlerinin uygulanacağı şekilde düzenleme yapılması,

-Daha önce olduğu gibi maaş karşılığı okutacağı ders saatinin 15 saat olarak kalmasını,

-17.04.2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Kararın ekinde yer alan III Sayılı Cetvelin A.Eğitim Öğretim Tazminatı bölümünün II. sırasında yer alan tazminatlardan da yararlanmaları için söz konusu cetvelde de gerekli düzenlemelerin yapılması gerekmektedir.

 

MEB'e Yazdığımız Yazıyı Görüntülemek İçin Tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum