Sağlıkçıya Zam, Öğretmene NASİHAT!

Sağlıkçıya Zam, Öğretmene NASİHAT!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bölgede görev yapacak sağlık personeline güvenlik ve maaş düzenlemeleri yapacaklarını belirtti.Öğretmenlere ise nasihat zammı...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bölgede görev yapacak sağlık personeline güvenlik ve maaş düzenlemeleri yapacaklarını belirtti. Öğretmenlere ise nasihat zammı...

Bölgede görev yapacak sağlık personeline güvenlik ve maaş düzenlemeleri yapacaklarını belirten Bakan Müezzinoğlu, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da görev yapacak sağlık çalışanlarının Türkiye’de en yüksek döner sermaye payı alan Eskişehir Yunus Emre Hastanesi personeli kadar pay alacağını söyledi.

Buna göre bölgede görev yapacak uzman doktor 14 bin, pratisyen hekim 8 bin, hemşire ise 4 bin 100 TL maaş alacak. Ayrıca Sağlık Çalışanları için Lojman yapılacağını da açıklayan MÜEZZİNOĞLU personeline ne kadar değer verdiğini göstermektedir.

Gelelim Milli Eğitim Camiasına;

ÖĞRETMEN SAĞLIK ÇALIŞANI MAAŞ KARŞILAŞTIRMASI

Uzman Doktor 14.000 TL ¼ Öğretmen 2.971 TL

Pratisyen Hekim 8.000 5/1 Öğretmen 2.693 TL

Hemşire 4.100 9/1 Öğretmen 2.590 TL

ÖĞRETMENLERE İSE NASİHAT

Yıllardır zorlu bölge şartlarında çalışan ve son terör olaylarından en çok etkilenen meslek gruplarının başında gelen öğretmenlere ise yine bir şey yok.

Her dönem de Doğuda çalışan öğretmene ek ücret dense de bu fiiliyata geçmiş değil. Sağlık Bakanı Sayın MÜEZZİNOĞLU'un son yaptığı açıklama: "Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da görev yapacak sağlık çalışanlarının Türkiye’de en yüksek döner sermaye payı alan Eskişehir Yunus Emre Hastanesi personeli kadar pay alacağını söyledi. Buna göre bölgede görev yapacak uzman doktor 14 bin, pratisyen hekim 8 bin, hemşire ise 4 bin 100 TL maaş alacak." ÖĞRETMEN camiası adına çok manidardır.

Şöyleki yıllardır söylenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde görev yapan öğretmene ek ücret vaad edilmesine rağmen hiç bir eylem yapılmamış konu sağlık çalışanları olunca Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş'ün "Şu anda başta Cizre, Nusaybin, Silopi ve Dargeçit ilçeleri olmak üzere terör bölgelerinde bulunan personelimize ek bir maaş ikramiyesi vereceğiz. Bunun kararını aldık,

önümüzdeki ay itibarıyla bütün personelimize ödenecek" cümlesi bu ülkede bürokrasinin istendiğinde gayet hızlı işlediğini göstermektedir.

Milli Eğitim Bakanı Sayın AVCI'ya Öğretmene Ek ücret ile ilgili sorulan bir soruya verdiği cevap: Avcı, "Doğudaki öğretmenlere özellikle son olaylardan sonra ek ücret verilmesi yönünde iddialar var. Böyle bir çalışmanız var mı" sorusuna karşılık şu, yanıtı verdi:

"Sadece doğu için değil. Bazı şehirlerimizde bazı ilçelerimizde hatta İstanbul'da bile bazı bölgelerdeki okullarımızda öğretmen sirkülasyonu diğerlerine göre hızlı oluyor. Oralar daöğretmenler, uzun süre görev yapmıyorlar, yapamıyorlar. Dolayısıyla bu durumda olan yerlerdedaha kalıcı, daha uzun süreli görev yapmalarını teşvik edici nitelikte tedbirler alacağız inşallah. Ancak bu ders yılında çözülecek bir sorun değil."

Doğuda yaşayan öğretmene bırakın lojmanı bir ek ders saati bile fazla ödeme söz konusu değildir.

ÖĞRETMENLİK KUTSAL MESLEKTİR...

HER TÜRLÜ HER ŞARTTA İFA EDİLİR...

GEREKİRSE ÜCRETSİZ CANI PAHASINA YAPILIR...

SAYGILAR...

www.kamuhabermerkezi.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum