Sahte diplomayı kahveciden almış!

Sahte diplomayı kahveciden almış!

TÜBİTAK'ta sahte diploma skandallarının iki ismine yapılan toplam ödemelerin 587 bin lira olduğu hesaplandı. Sahte diplomalı Cevdet Aydın savcılık ifadesinde sahte belgeyi Ankara'da Dursun isimli bir kahvehaneciden aldığını itiraf etti

TÜBİTAK'da geçtiğimiz günlerde patlak veren iki sahte diploma skandalında sözde üniversite mezunu yöneticilere yapılan toplam ödemeler 587 bin lira olarak hesaplandı.

 

İKİ İSİMDEN TAHSİL EDİLECEK

TÜBİTAK'ta geçtiğimiz aylarda iki sahte diploma skandalı yaşanmıştı. Kurum müfettişlerinin yaptıkları çalışmalar sırasında önce BİLGEM'de uzman kadrosunda depo müdürü olarak çalışan Cevdet Aydın'ın Uludağ Üniversitesi diploması sahte çıktı. Savcılığa verilen bilgi ardından gözaltına alınan Aydın, 25 Aralık günü yapılan savcılık sorgusu ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Müfettişler incelemelerini sürdürdükleri sırada daha ilginç bir tespitte bulundu. ODTÜ diploması sahte çıkan Kamu Sertifikasyon Merkezi'nin yöneticisi Hasan Başaran da savcılık tarafından gözaltına alınıp ' Resmi belgede sahtecilik' ve 'Dolandırıcılık' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Her iki yöneticinin de sahte diplomalı çıkması üzerine TÜBİTAK bu isimlere yapılan ödemelerin hesabını çıkardı. Cevdet Aydın'ın kuruma maliyeti 164 bin lira, Hasan Başaran'ın ise 423 bin lira olarak tespit edildi. Kurum bu maliyetleri her iki isimden tahsil etmek üzere harekete geçti. 

 

'ASKERLİK BELGESİ DE EKSİK'

Diğer taraftan sahte diplomalı çıktığı için Ankara Adliyesi'nde tutuklanan Cevdet Aydın'ın savcılık ifadesi ortaya çıktı. Aydın'ın savcılıkta önemli itiraflarda bulunduğu belirtildi. Şüphelinin sahte diplomayı Ankara'da bir kahvehaneci olan Dursun isimli bir sahteciden aldığını, Ankara'da onun bağlantı kurduğu bir noterde de tasdik ettirdiğini anlattı. Cevdet Aydın'ın TÜBİTAK'taki dosyasında askerlik belgesi ile adli sicil kaydının da eksik olduğu ortaya çıktı. Askerliği er olarak yaptığı öğrenilen Aydın'ın üniversite mezunu olduğunun ortaya çıkmaması için belgeyi ibraz etmediği ileri sürüldü.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.