Sandıktan oy mu kaçırıyoruz dedirten eğitim!

Sandıktan oy mu kaçırıyoruz dedirten eğitim!

Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile YSK Başkanlığının ortak çalışmasıyla Türkiye genelinde "SANDIK KURULU GÖREVLİLERİNİN EĞİTİMİ " konulu sertifika programı başlamıştır.

NEDEN EĞİTİM ALMALISINIZ? 

“Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi” konulu sertifika programı kapsamında sandık kurullarında görev almak isteyen sandık başkan ve üyeleri, Türkiye genelinde bulunan tüm halk eğitim merkezlerinde açılacak 1 gün (8 saat) sürecek olan “Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi” kurslarına katılarak sertifika alacaklar. Seçim kurullarında görevli hakimler, seçim müdürleri ve seçim zabıt katipleri tarafından verilecek eğitimlerin ardından, kursa katılarak sertifika alanlar sandık kurullarında görev alabilecek, sertifikası olmayanların önümüzdeki seçimlerde sandık kurullarında görev alma şansları azalacak.

SANDIK KURULU GÖREVLİLERİNİN EĞİTİMİ KURSU BAŞVURU ŞARTLARI ASGARİ KURSİYER YAŞI: 18 

ÖĞRENİM DURUMU : Okur - Yazar Olmak 

SON BAŞVURU TARİHİ: 01 Nisan 2015

Son başvuru tarihi 1 Nisan olan eğitimlere, hükümete yakınlığı ile bilinen sendika üyelerinin yönlendirildiği ve başvuruların daha ekran açılır açılmaz sona erdiği bilgisi sitemize ulaşmaktadır. Bu olay eğitimlere  gölge düşürmüştür. 

soL haber portalı ise eğitimleri "kedi kursu" olarak tanımlıyor. İşte soL'un o haberi:

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 7 Haziran seçimlerine iki ay kala aldığı “sandık kursu” kararı ile tartışmaların odağı haline geldi. YSK, valiliklere gönderdiği yazı ile sandıklarda görev alacak kişilere kurs verilmesini istedi. Kursa katılanlar sertifika alacak. Ancak YSK’nın açtığı kurslara şimdiden gölge düştü. Kamu görevlilerinin bazı uygulamaları nedeniyle kurslar için Ankara’da “kedi kursu” tanımlaması yapılıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından yaptığı “bazı trafolara kedi girdi” açıklaması ile Türk siyasi tarihine geçmişti. Sandık görevlilerine yönelik açılması planlanan kurslar ilk etapta olumlu olarak algılandı. Ancak kurslara katılacak olanların kimlikleri, valilik ve halk eğitim bünyesinde görev alan kamu personelinin kafasında soru işaretlerinin oluşmasına yol açtı. Kurslar günübirlik yapılıyor ve kursiyer listesi aynı gün doluyor. Yani kurs için ilan günü birlik yapılıyor aynı gün de sanki insanlar kapıda bekliyormuş gibi kurs listesi dolduruluyor.

“MUHALEFET UZAKLAŞTIRILACAK”

Dışarıdan arayanlara ise, “yer yok” cevabı veriliyor. Bu işlemler, kursların hazırlanmasında görev alan personelin kafasında soru işaretlerinin oluşmasına yol açtı. Kurslarla ilgili olarak da muhalelefet milletvekillerine şikayetler gönderilmeye başlandı. Kurslarla ilgili ayrıntılar ise katılımcıların kimliklerinin netleşmesi ile ortaya çıkacak. YSK’nın, sandık güvenliğini sağlamak amacıyla hayata geçirdiği sertifika programının arkasında, muhalefetin sandıktan uzaklaştırılması projesinin olduğu iddia ediliyor. Ankara’da konuşulan iddiaya göre, kursların tamamlanmasının ardından AKP, sadece sertifikası olanların sandıklarda görev yapabileceğine yönelik karar alacak. Bu da, kurslardan haberi olmayan muhalefet partilerinin seçim sandıklarında personel görevlendirilmesini engelleyecek. Neticede seçim sandıkları mühadaheleye açık hale gelecek.

Kamu Gündemi Kamu Ajans Kamudan Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum