Şanlıurfa ÖGDER Emperyalizme Hayır Dedi

Şanlıurfa ÖGDER Emperyalizme Hayır Dedi

NESİLLER BASIN YAYIN YOLUYLA İFSAD EDİLİYOR

 

 Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Merkezi tarafından organize edilen uluslararası eğitim konferanslarının bir halkası önceki gün Ş.Urfa’da yapıldı.  'Emperyalizmin Eğitim Yoluyla Zihinsel ve Kültürel İfsadı' konulu konferansta konuşan Prof.Dr. Memduh Gezici,  “Basın yayın yoluyla evlerimiz,  nesillerimiz ve toplumumuz ifsada uğratılmış ve halen uğratılmaya devam edilmektedir.” şeklinde konuştu.

19 Mart Salı günü akşamı,  Urfa City AVM konferans salonunda yapılan uluslararası eğitim konferansına yoğun katılım olurken, konferans eğitim camiası tarafından heyecanla  program sonuna kadar  takip edildi. Kuran-ı kerim okuması ile başlayan programda ÖĞ-DER Şube Başkanı Yusuf YEĞİN hoş geldiniz konuşması yaptıktan sonra,  sinevizyon gösterisi yapıldı. Konferansın moderatörlüğünü ÖĞ-DER Genel Merkezden, Milli Şuur Dergisi yazı ileri Müdürü Hüseyin Yavuz yaptı.

Şanlı Urfa Şube Başkanı Yunus Yeğin, dindar nesillerin ancak şuurlu öğretmenler eliyle yetişebileceğini söyledi. Yeğin daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir sivil toplum örgütü olarak eğitimde ifsadı önlemek için varız. Yanlışları göstermek, hayırda yarışmak, emperyalizmin toplumdaki ifsadını ortadan kaldırmak ve başta eğitimcileri uyarmak için çalışıyoruz.Önce Ahlak ve Maneviyat, Besmelesiz Eğitimden hayır gelmez,Milli Müfredat,Çocuklarımızın kalbine hakkı yerleştirmeliyiz gibi söylem ve kavramları önce yaşamaya sonra yaşatmaya talibiz. Bunun için şu günlerde 3. Uluslararası konferanslar çerçevesinde 13 ilde muhteşem panellerle halkımızı Emperyalizme karşı uyanık olmaya davet ediyoruz. Bunun için Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın açtığı yoldan taviz vermeden yürümekteyiz.”

Malezya İslam Teşkilatı Danışma Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhammed Azmi Abdul hamid  ise konferans münasebetiyle yaptığı konuşmada, İslam aleminin sömürgeci sistemden kurtulmasını, Haçlı seferleri günümüzde sömürgecilikle devam ettiğinden bahsetti. İfsadın en başta eğitim alanında yapıldığını kaydeden  Abdülhamid, Eğitim insanların hayrına kurtuluşuna hizmet etmesi lazımken bugün eğitimin kariyer aracı olarak, tüketici oluşturmak için kullanıldığını söyledi. Prof Dr. Muhammed Azmi Abdülhamid “Dilimizle oynadılar. Uluslar arası diller oluşturdular, bizleri mecbur ettiler. Emperyalizmden kurtulmak için çocuklarımızı Kur’an ile peygamber ile tanıştırmalıyız. İçinde yaşadığımız toplumlarda 3 grup akademisyen vardır. Bunlar sessizler , gören ama değiştirmeyenler ve karşı koyup cihat edenler.Bizim hangisi olmamız gerekir.İşte buradakiler bunu bilip üçüncü olmamız gerektiğini anlamalıyız.” şeklinde konuştu.

            Selçuk Üniversitesinden Prof Dr. Memduh GEZİCİ emperyalizmin aile içinde yaptığı ifsaddan bahsederken, “Basın yayın yoluyla evlerimiz, nesillerimiz ve toplumumuz ifsada uğratılmış ve halen uğratılmaya devam edilmektedir.”dedi.  Bilhassa çalışan kadınlarımızın  ifsada çok açık olduklarını belirten Gezici, bilinçli nesillerin ailede eş ve çocuklarla  vakit geçirerek ifsadı önlemeye çalışmasını, yavrularımıza namaz,iyilik yapmak, Kur’an okumak ve iyi aile reisi olmada örnek olmasını isterken,fikir kirliliği değil, netliğinin oluşturulması lazım geldiğinden söz etti.

  Cambridge İslam Akademisi Başkanı (İngiltere) Prof. Dr. Shaikh Abdulmabud konuşmasında, “Bu güzel manzara Erbakan’ın çalışmasıdır. Burada nice Erbakan’lar çıkacaktır. Eğitimde emperyalist ifsadı iyi görmeliyiz ve ifsadı önleme yolunda bütün gücümüzle mücadele etmeliyiz” şeklinde konuştu.

www.turkiyeegitim.com

image003-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.