Savcı Kiraz'ı vur emri nereden?

Savcı Kiraz'ı vur emri nereden?

Adliyedeki kanlı rehin olayının ardından Başbakan Davutoğlu, militanların yurt dışı ile telefon bağlantısı kurduklarını açıkladı. Açıklama yapan emniyet yetkilileri, bu ülkenin Yunanistan olduğunu iddia etti.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Savcı Kiraz’ın cenaze töreninden sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı bir açıklama dikkat çekti. Davutoğlu açıklamasında, “Bu rehin alma esnasında bu "teröristler" yurt dışı bazı görüşme yaptı. Bazı odaklarla temas halindeydiler. Bütün bunları takip ediyoruz. Bu olayla ilgili kim nerede olursa olsun, hangi ine girmiş olursa olsun, operasyon yapma talimatı verdik” sözlerini kullandı. Davutoğlu’nun bu açıklamasından sonra, militanların hangi ülkede ve kimlerle telefon görüşmesi yaptığı sorusu gündeme geldi.

ABİSİ YUNANİSTAN'DA

Emniyet yetkilileri bu ülkenin Yunanistan olduğunu söyledi. Yetkililer, bu adresi gösterirken iki noktaya dikkat çektiler. Birincisi DHKP-C örgütünün başta şu anki lideri olarak kabul edilen Hüseyin Fevzi Tekin olmak üzere diğer üst düzey yönetiminin Yunanistan’da olması. İkinci neden ise militanlardan Şafak Yayla’nın abisi Mehmet Yayla, 19 Mart 2013’te Ankara´da Adalet Bakanlığı ve Ak Parti Genel Merkezi´ne lav silahları ve roketatarlarla saldıran iki kişiden biriydi. Yayla, saldırının ardından Hatay üzerinden Suriye’ye oradan da Yunanistan’a geçmiş, tekrar saldırı yapmak üzere Türkiye’ye geçmek isterken yakalanmıştı. Yayla şu an hâlâ Yunanistan’da tutuklu bulunuyor. Bu durum militanların Yunanistan bağlantısını kuvvetlendiriyor. Emniyet yetkilileri telefonda özellikle Tekin ile bağlantılı kurulmuş olabileceği ihtimaline dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.