Savunma Bakanlığının ihraç kriterleri mağduriyet yarattı

Savunma Bakanlığının ihraç kriterleri mağduriyet yarattı

Milli Savunma Bakanlığı 14 Temmuz tarihli KHK'da birinci derece yakınlarında Bylock çıkan subay ve astsubayları ihraç etti veya unvanlarını aldı

En son ihraç KHK'sı 14 Temmuz 2017 tarihli mükerrer Resmi Gazetede yer aldı.

Milli Savunma Bakanlığı 556 subay ve astsubayı ihraç ederken, emekli olmuş 342 askeri personelin de unvanlarını geri aldı. Unvanları geri alınanlar arasında çok sayıda albay da yer alıyor.

Memurlar.net'e ulaşan bazı ziyaretçilerimiz, KHK sonrasında edindikleri bilgilere göre, birinci derece yakınlarında Bylock çıktığı için haklarında işlem uygulandıklarını ifade etmektedir.

İhraç kriterleri açıklanmadığı için net bir şey söylemek mümkün değildir. Ancak kamuda hala eşi, çocuğu veya anne ve babası çalışan çok sayıda kamu personeli bulunmaktadır. Yetişkin bireylerin işledikleri suçların anne veya babaya yüklenmesi uygun değildir. Suçun şahsiliği esastır.

Daha önce OHAL işlemlerinden sorumlu Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, hiç kimseyi eşinden dolayı ihraç etmedik demişti. Ancak ortak bir esas belirlenmediği için, Bakanlıklar arasında uygulama farklılıkları oluşmuştur. Bazı Bakanlıklar ihraç işlemlerinde aileyi gerekçe olarak kullanmıştır. Örneğin Maliye Bakanlığı bu bakanlıklardan birisidir.

Aileden dolayı ihraç veya unvan geri alımı şeklindeli uygulamalar mağduriyet sayısını artırmaktadır.

Bu nedenle, OHAL işlemleri sürecine bakacak olan Bakanın, ihraç dosyalarıyla biraz daha yakından ilgilenmesi uygun olacaktır.

memurlar.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.