Sayın Avcı, Cuma Namazı İzni Acil Çözüm Bekliyor

Sayın Avcı, Cuma Namazı İzni Acil Çözüm Bekliyor

Cuma namazı izni ne zaman yapılacak? Öğretmenler için cuma namazı ayarlaması çözüm bekliyor. Cuma namazı izni çözülecek mi? Bakan Avcı'ya cuma namazı izni talebi

Cuma namazı izni ne zaman yapılacak? Öğretmenler için cuma namazı ayarlaması çözüm bekliyor. Cuma namazı izni çözülecek mi? Bakan Avcı'ya cuma namazı izni talebi geldi. 

Bilindiği gibi toplu sözleşme masasında memurlara cuma günleri için öğlen saatlerinde 2 saatlik cuma namazı izni verilmesi kararlaştırılmış, gerekli düzenlemelerin yapılması talimatları verilmişti. Ancak, aradan aylar geçmesine rağmen herhangi bir düzenleme yapılmadı. 

Saatlerin 1 saat geri alınması ile birlikte, daha önce mesailerde öğlen arasına denk gelen Cuma Namazı vakti 1 saat öne alınınca çoğu ilimizde saat 12.00'den önceye denk geliyor. 

Şuurlu Öğretmenler Derneği'nin (Öğ-Der), Eskişehir, Bursa, Yalova, Kütahya ve Balıkesir'i kapsayan bölge toplantısı Eskişehir'de yapıldı. Eskişehir Öğ-Der Şuurlu Öğretmenler Derneği'ndeki toplantıya, şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Genel Başkan Yardımcısı ve Bölge Başkanı Hüseyin Mutlu ile Teşkilat Eğitimi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Keskin katıldı.

Hüseyin Mutlu, yeni kurulacak hükümete başarılar dileyerek, Milli Eğitimin acilen çözüm bekleyen sorunlarına zaman kaybedilmeden çözüm bulunmasını istedi. Maneviyatsız nesillerle güçlü Türkiye'nin kurulamayacağına değinen Mutlu, "Besmeleden habersiz, maneviyatsız yetişen nesillerle güçlü toplum, güçlü Türkiye'yi kuramayız. Amerikancı eğitim sistemi bir an evvel kaldırılmalı, yerine milli ve manevi değerlere, özüne, köküne bağlı bir eğitim modeline geçilmelidir. Bu eğitim modeline geçmeden, taklitçi bir modelle bir yere varamayız" dedi.

cuma namazı izni

"MEMUR VE ÖĞRENCİLER HALA OKUL MÜDÜRLERİNİN İNİSİYATİFİYLE CUMA NAMAZINA GİDEBİLİYORLAR"

Toplu sözleşme görüşmelerinde, memur ve öğrencilerin rahatlıkla Cuma Namazına gidebilmeleri konusunun karara bağlandığına değinen Mutlu, "Okullarda birinci dönemin ortasına gelinmesine rağmen bu konuda henüz bir mesai saati ayarlanmasına gidilmedi. Milli Eğitim Bakanımız sayın Nabi Avcı'ya sesleniyoruz; Cuma günü memur ve öğrencilerimiz hala okul müdürlerinin inisiyatifiyle Cuma namazına gidebilmektedir. Buna açıklık getirilmelidir" ifadelerine yer verdi.

"AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI İLE RTÜK'Ü GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ"

Gençlerimizi kötü davranışlara özendiren TV dizilerinin nesilleri ifsat ettiğini vurgulayan Mutlu şöyle devam etti:

"Milletimizin ahlakına, maneviyatına uygun olmayan yayınlar, TV dizileri sürekli artmaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile RTÜK'ü göreve çağırıyoruz. Ahlak ve maneviyatımızı bozan müstehcen yayınları, kötü davranışı özendiren programlara gerekli ikazlar yapılsın, gerekirse durdurulsun."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.