Sayın Genel Müdür "Padişah" mısın

Sayın Genel Müdür "Padişah" mısın

Amasya'nın Hamamözü İlçe Kaymakamı Kadir Güntepe, telefonlarına cevap vermediğini iddia ettiği Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekiline mektup yazdı

Güntepe, mektubunda  şunları kaydetti:

"Sayın Spor Genel Müdür Vekili! Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız 'yeri geldiği zaman bizi bile arayabilirsiniz, telefonlarınız 24 saat açık olmalı' dediği zamanda bir kaymakamın 3 hafta boyunca genel müdüre ulaşamaması nasıl izah edilebilir? Bir kaymakam, genel müdüre ulaşamıyorsa, diğer vatandaşlar nasıl ulaşabilir?"

Kaymakamın telefonuna cevap vermeyerek itibar kazanacağınızı ve yükseleceğinizi zannediyorsanız yanılıyorsunuz.

Unutmayın ki büyük insanlar yükseldikçe küçülür, alçak gönüllü ve mütevazı olur. Sayın Spor Genel Müdür Vekili!

Ulaşılamayan ilk genel müdür siz değilsiniz ama inşallah son olursunuz. Maalesef merkezde siz ve sizin gibi bazı bürokratlara ulaşamadığımız için taşradaki masum vatandaşlar mağdur oluyor. Sayın Cumhurbaşkanımız 10 Eylül 2011 tarihinde Kayseri'de yaptığı açıklamada 'Siyasetçi ve bürokrat ulaşılmaz, erişilmez değildir. Siz hizmet için varsınız. Aksi olursa yerinize ulaşılır, erişilir isimler tayin ederim' şeklinde ifade buyurmuştu. Devletin vatandaş nezdindeki algısı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 'Yeni Türkiye' anlayışıyla birlikte son 15 yılda kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve hızlı olması açısından olumlu yönde büyük bir değişim ve ivme kazandı. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın zat-ı devletlerinin feraset ve basiretini kavrayamayan sizler hala vatandaşımızla araya perde koymaya devam etmektesiniz. Bu nedenle 'Yeni Türkiye' anlayışına zarar veren ve aziz milletimizi mağdur eden bu sorunu ve şikayet dilekçemi Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkalığı'na, Başbakanlık Teftiş Kuruşlu Başkanlığı'na ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu'na ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ilettim. Sayın Spor Genel Müdürü, son olarak hatırlatmakta fayda var. Bizler milletin 'hakimi' değil, tam tersine milletin 'hadimi' ve hizmetkarıyız. Bundan dolayı makamlarımızı aziz milletimiz için kullanmıyorsak, hiçbirimizin buraları işgal etmeye hakkı yok. Çünkü sahip olduğumuz bu makamlar aziz milletimize hizmet etme makamlarıdır ve necip milletimizin bize emanetidir. Ya emanetin hakkını vereceğiz ya da emaneti hakkını verenlere teslim edeceğiz. Aziz milletimizi mağdur etmeye hiçbirimizin hakkı yok."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.