"Seçimin Tek Mağlubu Memurlardır!"

"Seçimin Tek Mağlubu Memurlardır!"

Memur ve emeklilerine, 2015 yılının ilk altı aylık enflasyon farkı ile birlikte Ocak ve Temmuz aylarında yapılan toplam % 7,76 oranındaki artış ile Ekim ayının % 7,86’lık enflasyonu karşılaştırıldığında, memur ve emeklileri alacaklı duruma geçmiştir.

BASK (Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu) Genel Başkanı Bayram Zengin bir basın açıklaması yaparak; bugün açıklanan Ekim ayı enflasyon oranı ile yıllık hedefin  aşıldığını ve memurların cepten yemeye başladığını, memurlara karşı “ne onsunlar, ne ölsünler” politikasının uygulandığı  söyledi.

BASK Genel Başkanı Bayram ZENGİN, basın açıklamasında şöyle dedi:
“TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Ekim  ayı enflasyon oranı (TÜFE)  % 1,55 artarak, 2015 yılının ilk 10 aylık enflasyonu % 7,86 olarak gerçekleşmiştir. Mevsimlik ürünler hariç tutulduğunda ise 10 aylık enflasyon oranı % 8,05’e yükselmektedir

MEMUR VE EMEKLİLERİ ALACAKLI DURUMA GEÇTİ
Memur ve emeklilerine, 2015 yılının ilk altı aylık enflasyon farkı ile birlikte Ocak ve Temmuz aylarında yapılan toplam  % 7,76 oranındaki artış ile Ekim ayının % 7,86’lık enflasyonu karşılaştırıldığında, memur ve emeklileri alacaklı duruma geçmiştir.

Mevsimlik ürünlerden arındırıldığında kayıplar daha da artmaktadır. 

Bunun anlamı, yılın bitmesine iki ay kala memur ve emeklileri enflasyon kayıplarını cepten karşılayacaktır.

2014 yılının ödenmeyen ortalama % 5’lik enflasyon kaybı dikkate alındığında toplam kayıplar daha da artmaktadır.

Açıklanan TÜİK rakamlarında en yüksek artış % 11,43 ile giyim ve ayakkabı gurubunda olması dikkat çekicidir.  Okulların açılması ve kış mevsiminin gelmesi nedeniyle giyim ve ayakkabı gurubundaki artış doğrudan tüm memur ve emeklilerini etkilemiştir.

MEMURLAR “NE ONSUNLAR, NE ÖLSÜNLER!” 
Açıklanan Ekim ayı TÜFE oranı ile, yılın bitimine iki ay kala Orta Vadeli Mali Planda (2016-2018) revize edilen % 7,6 oranındaki 2015 yılı TÜFE yıl sonu hedefinin şaştığını göstermektedir.
Memur ve emeklilerine yıllık büyümeden refah payı verilmemektedir. 

Türkiye büyürken memur ve emeklileri “enflasyona ezdirmeme” masalı ile oyalanmaktadır.
Hükümet ile Memur-Sen, imzalanan toplu sözleşmelerle, memurlara karşı “Ne onsunlar, ne ölsünler” politikası ortaklaşa yürütülmektedir.

Kamuoyuna pompalanan talep ve tartışmaların sahte olduğu toplu sözleşme ile ortaya çıkmıştır.

SEÇİMİN TEK MAĞLUBU MEMURLARDIR
1 Kasım seçimlerinin gerçek mağlubu siyasi partiler değil doğrudan memurlardır.

Seçimler dolayısıyla her kesime bol keseden vaat ve taahhüt açıklanırken, memurların birikmiş acil sorunları hatırlanmamış, beklentileri görmezden gelinmiştir.

7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi 1 Kasım seçimlerinin de tek mağlubu memurlar olmuştur. Liderler, hiçbir mitingde, hiçbir TV programında “memur”lardan bahsetmemiştir.

Daha da vahim olanı; yandaş sendikaların, kendi  taleplerini seçime katılan yandaşı oldukları siyasi partilerin seçim beyannamelerine koyduramamış, liderlerin konuşmalarına yansıtamamış olmalarıdır. 

Siyasi partiler, yandaş sendikalarla, memurları arka bahçelerinde rehin tutmaya devam etmişlerdir.
Sonuç olarak, 3 milyon memur ve 2 milyon memur emeklisi  “bir başka bahar”ı beklemeye mahkum edilmiştir. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.