Şef ve memurlar için görevde yükselme sınavı

Şef ve memurlar için görevde yükselme sınavı

13.09.2014 Tarihli Merkez ve Taşra Teşkilatı Şef ve Memur Kadroları İçin Görevde Yükselme Sınavı Başvuru Kılavuzu

1-GENEL AÇIKLAMALAR

UNVANI- TEŞKİLATI
                MERKEZ TAŞRA TOPLAM
şef                  231     2650           2881
memur              70     3000           3070

Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında norm kadro açığı ile hizmet gereklerine göre belirlenen münhal şef ve memur kadroları için yapılacak görevde yükselme sınavına katılmak isteyen ve aşağıda belirlenen başvuru şartlarını taşıyan personelin 04 - 13 Ağustos 2014 tarihleri arası elektronik ortamda başvuruları alınacaktır.

Merkez ve taşra teşkilatı Şef ve Memur kadrolarına atanabilmek için görevde yükselme sınavı 13 Eylül 2014 Cumartesi Günü Saat : 10:00'da ANKARA, İSTANBUL İZMİR, ADANA, BURSA, ANTALYA, KAYSERİ, SAMSUN, TRABZON, DİYARBAKIR, ELAZIĞ, VAN, EDİRNE, GAZİANTEP, DENİZLİ, ERZURUM, ESKİŞEHİR, KONYA, ZONGULDAK, SİVAS illerinde yapılacaktır.

Yönetmeliğin 10 uncu maddesinde: " (1) Yazılı sınav, sınavın Bakanlıkça yapılması halinde, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce sınav tarihinden en az bir ay önce duyurulur. Duyuruda; atama yapılacak kadroların sınıfı, unvanı, derecesi ve sayısı ile başvuru tarihi, süresi ve yeri belirtilir. Duyuruda, atama yapılacak kadrolara ilişkin sınav konularının başlıklarına ve sınavdaki ağırlıklarına da yer verilir. " hükme göre merkez ve taşra teşkilatı boş kadrolarının dereceleri, sayıları, atama yapılacak kadrolara ilişkin sınav konularının başlıkları, sınavdaki ağırlıkları ve soru sayıları aşağıda belirtilmiştir.

2. BASVURU ESASLARI
Yönetmeliğin 11 inci maddesinin yer alan hükümler gereği;
a) İlan edilen kadrolar için belirlenen başvuru tarihinin son günü itibarıyla (13 Ağustos 2014) gerekli şartları taşıyanlar (Yönetmeliğin 6 ncı maddesi ) başvuruda bulunabileceklerdir.
b) Aylıksız izinde bulunanlar dahil olmak üzere, ilgili mevzuatı uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanlar da başvuru yapabilecektir.
c) Diğer kurumların personeli, ilan edilen kadrolara sınavsız atanma hakkına sahip olanlar ile aday memur statüsünde bulunanlar bu kadrolar için başvuruda bulunamayacaktır.
ç) Başvurular Bakanlıkça incelenerek, görevde yükselme sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi www.MEB.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yayınlanacaktır.

2.1. BASVURU SARTLARI;
Genel şartlar;
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen şartlar ile ikinci fıkrada kadrolar itibariyle belirtilen hizmet süresi ve eğitime ilişkin şartları taşımak,
b) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak,

Şef kadrosuna atanacaklarda aranacak özel şartlar;
Başvurunun son günü (13/08/2014) itibariyle;
1) En az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak,
2) Son iki yılı Bakanlıkta olmak üzere Devlet memurluğunda en az beş yıl görev yapmış olmak.

Memur kadrosuna atanacaklarda aranacak özel şartlar;
Başvurunun son günü (13/08/2014) itibariyle;
1) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
2) Son iki yılı Bakanlıkta olmak üzere Devlet memurluğunda en az üç yıl görev yapmış olmak.

Milli Eğitim Bakanlığı 13.09.2014 Tarihli Merkez ve Taşra Teşkilatı Şef ve Memur Kadroları İçin Görevde Yükselme Sınavı Başvuru Kılavuzu yayımlandı.

KIlavuz için tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum