Şehir içindeki lojmanlar iş merkezi olacak

Şehir içindeki lojmanlar iş merkezi olacak

Maliye Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ), bazı lojmanların elden çıkarılması için anlaşmaya vardı. Üst düzey bürokratlara tahsisli şehir merkezindeki lojmanlar yıkılıp değerli arsalara iş merkezi, AVM, otel, lokanta ve kültür tesisi inşa edilecek.

 

İki kurum arasında imzalanan protokol kapsamında ilk olarak Ankara’nın lüks yerleşim merkezi Oran’daki devlet lojmanları yıkılacak. Oran’daki lojmanlar için ‘arsa karşılığı gelir paylaşımı’ ihalesi 11 Şubat 2012’de yapılacak.
 
Şehir içinde kalan arsası değerli lojmanlar gelir paylaşımı modeliyle, imarına uygun binalar yapılmak üzere ihale edilecek. Lojmanlar yıkılarak yerine çevrelerindeki gibi iş merkezi, alışveriş merkezi, otel ve kültür tesisi gibi yapılar inşa edilecek. Bunun için TOKİ ile Maliye Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü arasında bir işbirliği protokolü imzalandı.
 
Protokol uyarınca ilk olarak Ankara Oran’daki devlet lojmanları yıkılıp, yerine gelir paylaşımı modeliyle yeni binalar yaptırılacak. Oran’daki lojmanlar için ‘arsa karşılığı gelir paylaşımı’ ihalesinin ilk oturumu 11 Şubat 2012 tarihinde gerçekleştirilecek.
 
182 bürokratın ikamet ettiği Atakent Devlet Mahallesi’nde bulunan lojmanlar, eski milletvekili lojmanlarının bulunduğu alan üzerine inşa edilen Park Oran Konutları’na komşu. Atakent’te oturan bürokratlar için TOKİ’nin orta gelir grubuna yönelik inşa ettiği Ankara Yapracık Projesi’nden konut alındı. Türkiye, kamunun elindeki lojman varlığıyla dünyada en fazla lojmana sahip ülkelerin başında geliyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre Türkiye’de kamuya ait 236 bin 811 adet lojman mevcut.
 
Bunun 209 bin 684 adedi genel bütçeli kurumlara ait. 2013 yılı bütçesine göre Maliye Bakanlığı’nın bir yıllık kira geliri beklentisi 1 milyar 22 milyon lira. Bunun 418,5 milyon lirası lojman kira gelirleri. Bütçede lojman satış gelir hedefi ise 2013 yılı için 500 milyon lira olarak belirlendi.
 
Özel bütçeli idareler arasında en fazla lojmana sahip olan ise 9.697 adetle Orman Genel Müdürlüğü. Milli Emlak uzmanlarına göre 236 bin lojmandan 35 bini kısa vadede satılabilecek durumda. Bazı düzenlemelerle satılabilecek lojman sayısı ise 100 bin. Maliye, lojman satışından toplam 10 milyar lira gelir bekliyor.
 
memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.