Şehit Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz Siverek'te Anıldı

Şehit Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz Siverek'te Anıldı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde görev yapan Necmettin Yılmaz öğretmenimiz, PKK’lı hain teröristler tarafından 16 Haziran 2017 tarihinde memleketi Gümüşhane’ye giderken kaçırılmış ve şehit edilmişti.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde görev yapan Necmettin Yılmaz öğretmenimiz, PKK’lı hain teröristler tarafından 16 Haziran 2017 tarihinde memleketi Gümüşhane’ye giderken kaçırılmış ve şehit edilmişti. Köy ilkokulunda görev yapan, yüreği mesleği için yanıp tutuşan 24 yaşındaki bu gencecik idealist öğretmenimizi rahmetle, özlemle anıyoruz. Türk Eğitim-Sen olarak Necmettin Yılmaz öğretmenimizi unutmadık, unutmayacağız.

Türk Eğitim-Sen Siverek İlçe Temsilcisi Mehmet Şengönül de, Necmettin Yılmaz öğretmenimizin babası Hamit Yılmaz’ı Siverek’e davet etti. Hamit Yılmaz, Çiftçibaşı Mahallesi'ndeki oğlunun görev yaptığı ve isminin verildiği okulu Siverek İlçe Temsilciliğimiz ve oğlunun öğretmen arkadaşları ile birlikte ziyaret etti.

Gözyaşlarının sel olduğu ziyarette Hamit Yılmaz, öğrencilere sarılıp, alınlarından öptü. Hamit Yılmaz, oğlu Necmettin Yılmaz’ın masasına otururken gözyaşlarını tutamadı. Hamit Yılmaz, Necmettin Yılmaz’ın çocukluğunu anlattı ve şunları söyledi: “Aziz milletime şükranlarımı sunuyorum. İyi ki bu ülkenin, bu memleketin bir evladıyız. Necmettin de bu memleketin bir evladı, vatanına, milletine daha güzel hizmet edebilmek için Şanlıurfa'nın ovalarına gelip, evlatlarımıza daha güzel ilimler, daha güzel günler, aydınlık bir yarın hazırlamak için buralara geldi ve ömrü yetmedi buna. Şahadetle taçlandırıldı. Rabbim tüm şehitlerimizin ve evladım Necmettin'i kabul etsin inşallah. Allah peygamber efendimize komşu eylesin inşallah, vatanımız milletimiz sağ olsun. Biz vatan, millet din uğruna savaşıp ölenlerdeniz. Ben evlatlarımı gözlerinden öpüyorum. İyi ki, bu evlatlarımız var, bu vatanın gelip geçici bir üyesiyiz. Bundan sonraki sahipleri bizim değerli evlatlarımızdır. Bu vatan bunlara emanet. Derslerine çok çalışıp vatanına, milletine, bayrağına bağlı nesiller olarak yetişmelerini rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Türk Eğitim-Sen Siverek İlçe Temsilcisi Mehmet Şengönül ise, Necmettin Yılmaz’ın arkadaşları olarak öğrencileri bırakmayacaklarını ve arkadaşlarından devraldıkları bayrağı gururla dalgalandıracaklarını söyledi.

Ziyaret hakkında bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi olarak başta Siverek İlçe Temsilcimiz Mehmet Şengönül olmak üzere, bu anlamlı etkinlikte emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyor; bu vesileyle Necmettin Yılmaz ve tüm şehit öğretmenlerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.  

Öte yandan Siverek İlçe Temsilciliğimiz şehit öğretmenleri anma programı da düzenledi. Programa Hilvan Kaymakamı Halid Yıldız, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu da katıldı.  Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı, daha sonra şehit öğretmenlerimiz Necmettin Yılmaz ve Aybüke Yalçın’ın hayat hikâyelerini anlatan sunumlar yapıldı. Müzik öğretmenleri şehit öğretmenler anısına türküler seslendirdi. Yılın öğretmeni seçilen şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’ın plaketini babası Hamit Yılmaz aldı. Siverek İlçe Temsilcisi Mehmet Şengönül de, “Programda emeği geçen Kaya Aslantepe, Hülya Parlak, Hakan Yetin, Saliç Aktaş ve Şahver Okka öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.   

Şehit Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz Anıldı

Şehit Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz Anıldı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.