Şehit ve gazi yakınları 'torba kanun'daki düzenlemelerden memnun

Şehit ve gazi yakınları 'torba kanun'daki düzenlemelerden memnun

"Torba yasa" ile şehit ve gazi yakınlarının kamuda istihdam edilmeleri için 45 yaş sınırının kaldırılması hak sahiplerince memnuniyetle karşılandı

Tanju Özkaya - Kamuoyunda "torba yasa" olarak bilinen "7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile şehit ve gazi yakınlarının kamuda istihdam edilmeleri için 45 yaş sınırının kaldırılması hak sahiplerince memnuniyetle karşılandı.

Yasal düzenlenmeyi AA muhabirine değerlendiren Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar, hükümetin şehit yakınları ve gaziler konusunda hassas olduğunu, bu kesimin taleplerini yerine getirmek için çaba sarf ettiğini vurguladı.

Vakıf olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlara doğrudan ulaşıp taleplerini iletebildiklerini anlatan Aylar, bu durumun şehit yakını ve gazilerin acısını bir nebze de olsa hafiflettiğini dile getirdi.

Gazilerin, hayatın her alanına aktif katılım sağlamaları için geliştirdikleri projelerin karşılık bulmasının kendilerini motive ettiğini de belirten Aylar, "Gazilerimiz, aileleri ve şehit yakınlarımızın taleplerini ilgili yerlere iletmemizden kısa bir süre sonra adım atılması bizi elbette mutlu ediyor." dedi.

Şehit ve gazi yakınlarının kamuda istihdamları için daha önce uygulanan 45 yaş sınırının kaldırılmasının bu kapsamda atılan bir adım olduğunu ifade eden Aylar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yapılacak her türlü girişim ve iyi niyet elbette şehit yakınları ve gazilerin fedakarlığı için az kalacaktır. Bununla birlikte hükümetin şehit yakınları ve gazilerimiz için çabaları bizleri gururlandırıyor. Son torba kanunundaki değişiklikle istihdam için 45 yaş sınırının tamamen kaldırılması bizleri sevindirmiştir. 680 sayılı KHK ile yaş sınırı gaziler için kaldırılmıştı, bu düzenleme ile aynı hak, şehit ve gazi yakınlarına da tanınmış oldu. Kanunun yürürlüğe girdi. Yaş nedeniyle istihdam edilemeyenlerin bir an önce başvuruda bulunmaları gerekiyor."

15 Temmuz gazileri unutulmadı

Resmi Gazete'de 5 Aralık'ta yayınlanarak yürürlüğe giren 124 maddelik düzenlemede, şehit yakınları, terör gazileri ile Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında yaralanan ilkokul, ortaokul ve ilköğretim mezunlarının hizmetli yerine memur kadrosuna atanabilmesi de sağlandı.

15 Temmuz İstiklal Derneği Başkanı gazi Ahmet Kansız da yasal düzenlemeyle eğitim durumundan dolayı kamuda istihdam edilme hakkını kullanmayan 15 Temmuz gazilerinin memur olarak atanacağını kaydetti.

Yasal değişikliğin hizmetli kadrosunda çalışmaya devam eden gazileri de kapsadığını belirten Kansız, "Hükümetin 15 Temmuz gazilerini unutmadığını gösteren bu adım, aslında oldukça şık bir düzenleme oldu." görüşünü dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.