Şehitlerin cenazesi geldi

Şehitlerin cenazesi geldi

Afganistan'da şehit olan Türk askerlerinin naaşları Türkiye'ye getirildi.

Şehitleri taşıyan CASA uçağı, saat 00.30 sıralarında, Etimesgut Askeri Havaalanı'na indi.

Şehitlerin naaşları, havaalanına gelen askeri cenaze araçları ile konvoy halinde Keçiören Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Şehit yakınlarının Adli Tıp Kurumu'nda bekledikleri gözlendi.

ANKARA GARNİZONU'NDA TÖREN DÜZENLENECEK

Şehitler, otopsi işlemlerinin ardından Ankara Garnizon Komutanlığı'nda yapılacak törenin ardından son yolculuklarına uğurlanacak. 5 şehit Ankara Cebeci Askeri Şehitliği'nde, 7 şehit ise memleketlerinde defnedilecek.

ORDU'DA İKİ ŞEHİT

Şehit subaylardan Binbaşı Mithat Çolak, Yüzbaşı İlker Aydın, Yüzbaşı Adil Erdoğan, Üsteğmen Tahsin Barutçu ve Başçavuş Salih Helvacı'nın naaşı Ankara Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verilecek.

Binbaşı Serkan Doğan Tekirdağ Muratlı'daki aile mezarlığına, Binbaşı İsmail Cem Yakınlar Konya Akşehir Garnizon Şehitliğine, Binbaşı Şükrü Bağdatlı memleketi Fatsa'nın Bolaman beldesindeki aile mezarlığına, Üsteğmen Okan Melikoğlu Ordu Boztepe'deki aile mezarlığına, Astsubay Üstçavuş Mehmet Akbaş Isparta Garnizon Şehitliğine, Uzman Çavuş Önay Vurucu Erzurum Karskapı Şehitliğine, Üsteğmen Murat Yıldız İzmir Kadifekale Şehitliğinde defnedilecek.

KAZA KIRIM EKİBİ VE SAVCI GİTTİ

AK Parti Sivas Teşkilatının düzenlediği Siyaset Akademisine de katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Afganistan'a hem kaza kırım ekibi hem de savcımız gitti. Dolayısıyla askeri bir uçakla Genelkurmay Başkanlığımız tarafından gönderildi. Bu kaza kırım heyeti, teknik bir raporu araştıracak, getirecek. Dolayısıyla o raporun sonucunu bekleyelim ve rapor alındıktan sonra da milletimize de gerçek neyse o ise açıklanacaktır. Bu arada hem Amerikan Savunma Bakanı Leon Panetta hem Yunanistan Savunma Bakanı hem de Afganistan Savunma Bakanı arayarak baş sağlığı dileklerini iletti. Ben tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine sonsuz sabırlar diliyorum" diye konuştu.

RESMİ TÖREN PAZARTESİ

Şehit Personel Binbaşı Serkan Doğan'ın, Çankaya Namık Kemal Mahallesi'ndeki evine taziye ziyaretinde de bulunan Yılmaz, "Resmi tören Pazartesi ikindi vakti olmazsa Salı günü olacak" dedi.

ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.