Servisçilerden velilere ''sözleşme'' uyarısı

Servisçilerden velilere ''sözleşme'' uyarısı

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, velilere, çocuklarını emanet edecekleri servis aracının sahibi ya da şoförüyle sözleşme yapmalarını önerdi.

 

Elmadağlı, yeni eğitim öğretim yılı öncesindeki çalışmaları hakkında bilgi verirken, başkentte günlük öğrenci taşıma kapasitesinin 140 bin civarında olduğunu söyledi.
 
Okul servis araçlarının bakımlarını yaptırdıklarını, kanuni düzenlenemelere uygun şekilde araçlara kamera, kapılara sensör yerleştirdiklerini anlatan Elmadağlı, ''Önü boş koltuklara üç noktalı emniyet kemerleri, önü dolu olanlara iki noktalı emniyet kemerleri taktırdık. Acil çıkış kapılarını genişlettik. Bu tadilatların hepsi yeni araçlarımızda mevcut. Bu özellikleri taşımayan araçları okul taşıtı olarak sisteme kabul etmiyoruz'' dedi.
 
İlköğretim araçlarının hepsinde rehber öğretmen bulunacağını vurgulayan Elmadağlı, Ankara'da 4 4 4 sisteminden dolayı yaşanabilecek yoğunluğa hazırlıklı olduklarını bildirdi. Elmadağlı, şunları kaydetti:
 
''Veliler çocuklarını okul taşıtı şartlarını taşımayan servis araçlarına bindirmesinler. Bindirdikleri servis aracının plakasını alsınlar, şoförüyle tanışsınlar. Hatta mal sahibiyle veya şoförle bire bir sözleşme yapsınlar. Böyle olunca okulla, şirketle muhatap olmuyorsunuz direkt servisçiyle muhatap oluyorsunuz. Sözleşme yaparlarsa muhatapları servisçiler olur. Örnek sözleşmeleri bizden temin edebilirler. Uzun zamandır bu uygulamayı yapıyoruz ama başarılı olamadık. Bu iki tarafı da kollayan bir uygulamadır. Bütün servis şoförleri bu uygulamaya açık. Aileler bu konuyla çok ilgilenmiyorlar. Mutlaka servis şoförleriyle sözleşme yapsınlar. Bizleri kontrol etsinler. Korsan araçlara çocuklarını emanet etmesinler.''
 
''Ücretler peşin ya da taksitle ödenebilir''
 
Okul servis ücretlerine yüzde 7'lik zam yapıldığını bildiren Elmadağlı, ''0-3 kilometre bin 44 lira, bu da aylık 116 lira ediyor. 3-6 kilometre için bin 116 lira, 6-10 kilometre bin 413 lira, 10-15 kilometre arasında bin 638 lira. 15 kilometreyi aşan her kilometrenin ise yıllık bazda 30 lira ücreti var'' diye konuştu.
 
Ücretlerin peşin ya da taksitle ödenebileceğini belirten Elmadağlı, peşin ödemelerde yüzde 10'luk indirim yapıldığını söyledi. Elmadağlı, ücretlere 1 yıl boyunca zam yapmayacaklarını da sözlerine ekledi.
 
Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.