SGK MEB'e ceza kesmeli

SGK MEB'e ceza kesmeli

İsmail Koncuk SGK'nın Milli Eğitim Bakanlığı'na ceza kesmesi gerektiğini söyledi

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK), maaşları 2 bin 200-2 bin 800 TL'nin altında olan öğretmenler için Milli Eğitim Bakanlığı'na ceza kesmesi gerektiğini iddia etti.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, kayıt dışılıkla mücadele için özel okulları mercek altına aldığını, maaşı 2 bin 200 ile 2 bin 800 lira arasında olmayan öğretmenler için okullara ceza kesmeye hazırlandığını ifade ederek, SGK'nın özel okulları inceleme altına almasının, özel okullarda çalışan öğretmenlerin mağduriyetlerinin son bulması adına sevindirici olduğunu belirtti.

Sadece özel okul öğretmenlerinin değil, devlet okulunda görev yapan öğretmenlerinin de durumunun 'içler acısı' olduğunu ileri süren Koncuk, öğretmen maaşlarına komik artışlar yapıldığını ifade etti.

Koncuk, şunları kaydetti:

'Milli Eğitim Bakanlığı kadrolu öğretmenler yerine, ücretli öğretmenler çalıştırmaktadır. Bu öğretmenler girdiği ders başına ücret aldığı için ayda 300-500 TL kazanmaktadır. İş güvencesi olmayan bu öğretmenlerin bir kısmı açık öğretim ya da iki yıllık yüksek okul mezunudur. Verimi, kaliteyi düşüren, çağdışı olan, kölelik düzenini anımsatan bir uygulama olan ücretli öğretmenlik istihdamı bugün Türkiye'nin bir gerçeğidir.

SGK'nın bundan haberi var mıdır? SGK ücretli öğretmenler için de takip başlatacak mıdır? Özel okul öğretmenleri için devreye giren SGK, şu halde, devletteki öğretmenlerin maaşlarına da el atmalı, maaşları 2 bin 200-2 bin 800 TL'nin altında olan öğretmenler için Milli Eğitim Bakanlığı'na ceza kesmelidir.'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.