SGK'dan emekli aylıklarıyla ilgili açıklama

SGK'dan emekli aylıklarıyla ilgili açıklama

SGK Başkanlığınca, emekli aylıklarının hatalı hesaplandığı yönünde kesinleşmiş bir yargı kararının bulunmadığı bildirildi

SGK Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, bazı yazılı basın kuruluşlarında, "Emekli Maaşları Eksik Yatmış, Yargıtay: Emekli Maaşları Yeniden Hesaplanmalı" ifadesi ile "Elazığ'da dava açan bir emeklinin davayı kazandığı ve kararın da Yargıtay tarafından onandığı ve emeklilerin aylıklarında hatalı hesaplama olduğu" ifadesinin yer aldığı haberlerin gerçekle örtüşmediği duyuruldu.

Açıklamada, habere konu emeklinin 13 Ekim 2000'de emekli olduğu ve aylık hesaplama yönteminin değiştirilmesi nedeniyle, 2000 Ocak döneminden itibaren aylıklara yapılan artışları alamadığını, yapılan aylık artışlarının eksik olduğunu ve emsallerine göre maaşının az olduğunu belirterek Elazığ İş Mahkemesine kurum aleyhine dava açtığı aktarıldı.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Dava yerel mahkeme tarafından bilirkişi raporu doğrultusunda emekli lehine karar verilmiştir. Yerel mahkeme kararına, esas bilirkişi raporunun incelenmesinde, raporun kanuna aykırı şekilde farklı yöntemler kullanılarak hazırlandığı anlaşıldığından, karar Kurumumuzca temyiz edilmiştir.

DAVA DEVAM EDİYOR

Anlaşılacağı üzere, emekli aylıklarının hatalı hesaplandığı yönünde kesinleşmiş bir yargı kararı bulunmamakta olup, dava süreci halen devam etmektedir."

 

haber10

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.