SGK'dan Türkiye Kamu-Sen'e Ziyaret

SGK'dan Türkiye Kamu-Sen'e Ziyaret

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Bağlı ve Yönetim Kurulu Üyesi Salih Kılıç, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Yönetim Kurulumuzu ziyaret etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Bağlı ve Yönetim Kurulu Üyesi Salih Kılıç, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Yönetim Kurulumuzu ziyaret etti.
 
MEHMET SELİM BAĞLI: AMACIMIZ BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZA EN İYİ HİZMETİ SUNMAKTIR
 
Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle birçok sivil toplum kuruluşu ve sendikaları ziyaret ettiklerini ifade eden SGK Başkanı Bağlı, bu çerçevede Türkiye Kamu-Sen'i ziyaret etmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.
 
Sosyal Güvenlik Haftası çerçevesinde, ülkemizde sosyal güvenlik bilincinin yerleştirilmesi, bütün vatandaşlarımızın sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınması için kayıt dışılığın önlenmesi ve sosyal güvenlik sisteminin kabul edilebilir bir aktüeryal dengeye oturtulması konularında sendikaların katkılarının çok önemli olduğuna vurgu yapan Bağlı, "Türkiye Kamu-Sen Yönetim Kurulu olarak gösterdiğiniz misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum. Bu hafta önemli etkinlikler yapıyoruz. Temel amacımız toplumda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasını sağlamaktır. Tüm vatandaşlarımızın sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınmasını amaçlıyoruz.” dedi.
 
SGK'nın çalışma ve faaliyetleri üzerine bilgiler veren Bağlı, gerek SGK çalışanlarının sorunları gerekse SGK hizmetlerindeki aksaklıkların farkında olduklarını, kurum olarak bu sorunları gidererek vatandaşa en iyi hizmeti vermeyi amaçladıklarını belirtti.
 
 KONCUK: DAHA İYİ BİR SOSYAL GÜVENLİK HİZMETİ İÇİN DAHA MUTLU SGK ÇALIŞANI OLMALI
 
Ziyarette sosyal güvenliğin önemine vurgu yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise “Toplumların geleceğe güvenle bakması için gelişmiş bir sosyal güvenlik sistemine ihtiyaç vardır. Sosyal güvenlik sisteminin daha da iyileştirilmesi için bütün vatandaşların kayıt altına alınması gerekmektedir. Bununla birlikte daha iyi bir hizmet sunumunun yolu mutlu bir SGK çalışanından geçer. Bu çerçevede Kurum çalışanlarının sorunlarının da giderilmesi son derece önemlidir. Bu noktada sayın Bağlı’nın SGK Başkanlığı’na gelmesiyle birlikte Kurum çalışanları arasındaki adaletsizliklerin ve ayrımcılıkların giderilmesi konusundaki çalışmalarını Türkiye Kamu-Sen olarak takdirle karşılıyor, çalışanları arasındaki ayrımcılığın giderilmesine yönelik bu girişimlerin artarak devam etmesini bekliyoruz. Bu çerçevede Sosyal Güvenlik Haftası münasebetiyle konfederasyonumuzu ziyaret eden kıymetli Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Sosyal güvenlik açıklarının kapatılmasının ve aktüeryal dengenin kabul edilebilir bir orana getirilmesinin tüm çalışanların kayıt altına alınmasıyla mümkün olacağını ifade eden Genel Başkan Koncuk, bunun için de kolay ulaşılabilir bir sosyal güvenlik sistemine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. “Sorunların çözümü noktasında SGK’nın ciddi bir gayret içerisinde olduğunu görmekten memnuniyet duymaktayız.” diyen İsmail Koncuk, 80 milyon vatandaşın tamamına hizmet veren böylesine büyük bir kurumun, sosyal paydaşlarla sürekli iletişim içinde olmasının önemine vurgu yaparak “Bu çerçevede Konfederasyonumuza yapılan ziyaretlerin ve karşılıklı görüş alışverişinin son derece yararlı olduğunu görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz,  Türkiye Kamu-Sen olarak SGK ile bugüne kadar hep diyalog içinde olduk, olmaya da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
 
Ziyaretin ardından, heyetler günün anısına karşılıklı hediyeler sundular. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.