Sıcaklık kuzey, iç ve batıda 2-6 derece azalacak

Sıcaklık kuzey, iç ve batıda 2-6 derece azalacak

Kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Antalya, Konya, Karaman ve Mersin dışında ülke genelinde yağış bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ve İç Ege'de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Osmaniye, Tunceli, Diyarbakır, Mardin ile Hatay ve Adana kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, Bingöl ve Muş çevrelerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı (20cm ve üzeri)şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Sabah saatlerinde Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara Ege ve Karadeniz'de kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Marmara, Güney Ege ve Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden, Doğu Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetlice (30-60km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Osmaniye, Tunceli, Diyarbakır, Mardin ile Hatay ve Adana kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, Bingöl ve Muş çevrelerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı (20cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek (sel, su baskını, hortum, yerel dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar v.b.) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Bugün (Pazartesi) sabah saatlerine kadar Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (hava kalitesinde azalma, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Bölge genelinin çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ISTANBUL °C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

KIRKLARELI °C, 6°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

KOCAELİ °C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

EGE

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; akşam saatlerinden itibaren Güney Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

DENİZLİ °C, 15°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

IZMIR °C, 14°C

Çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

MANISA °C, 13°C

Çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

AKDENİZ

Çok bulutlu, Antalya ve Mersin kıyıları dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Osmaniye ile Hatay ve Adana kıyılarında gece saatlerine kadar kuvvetli (21-50 mm)olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve batı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 19°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların;sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 16°C

Çok bulutlu, ilk saatlerde iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

HATAY °C, 16°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerine kadar kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ISPARTA °C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, Konya ve Karaman dışında bölge genelinin aralıklı yağmur, kuzey kesimlerinin gece saatlerinde karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu

ESKİŞEHİR °C, 10°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu

KAYSERİ °C, 9°C

Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı yağmurlu

KONYA °C, 4°C

Çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

BOLU °C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DÜZCE °C, 10°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

KARABÜK °C, 13°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 10°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

AMASYA °C, 15°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

SAMSUN °C, 13°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TOKAT °C, 16°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

TRABZON °C, 13°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, genellikle karla karışık yağmur ve kar, batı kesimlerinde yağmur , Tunceli çevrelerinde kuvvetli yağmur, Bingöl ve Muş çevrelerinde ise yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor.

ELAZIĞ °C, 14°C

Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 5°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

HAKKARİ °C, 7°C

Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

KARS °C, 1°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Bölge geneli akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Diyarbakır ve Mardin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin güneyinde toz taşınımı bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GAZİANTEP °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KİLİS °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SIIRT °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

DENİZLERDE HAVA

Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, Batı Karadeniz'de batı ve güneybatı, batısında kuzeyden 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı, doğusunda ilk saatlerde güneyden 4 ila 6 (30-50 km/sa); Dalga: 1,5 ila 2,5m, batısında 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve güneybatı, zamanla batısında batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 2,5 ila 3,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.