Sıcaklıklar 10 derece azalıyor

Sıcaklıklar 10 derece azalıyor

Hava sıcaklığı kuzey ve batı kesimlerde hissedilir derecede (6-10 derece) olmak üzere ülke genelinde azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Tokat, Sivas, Kayseri, Niğde, Hatay ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Trabzon, Rize, Artvin'in kıyı kesimi, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli, Rize, Artvin'in kıyı kesimi ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor. Gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve batı kesimlerde hissedilir derecede (6-10 derece) olmak üzere ülke genelinde azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey yönlerden orta kuvvette, Marmara, İç Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli (30-60 km/s), Kuzey Ege Kıyıları ile Akdeniz bölgesinde kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Güney Ege kıyılarında fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Trabzon, Rize, Artvin'in kıyı kesimi, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli, Rize, Artvin'in kıyı kesimi ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın, Marmara, İç Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli (30-60 km/s), Kuzey Ege Kıyıları ile Akdeniz bölgesinde kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Güney Ege kıyılarında fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.