Sıcaklıklar artıyor / Haritalı

Sıcaklıklar artıyor / Haritalı

Sıcaklıkların İç ve güney kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz (Sinop ili dışında), Doğu Karadeniz kıyıları, Toroslar Mevkii ile Kocaeli, Adapazarı, Bilecik, Adana, Osmaniye, Ordu, Tokat, Gümüşhane, Artvin, Antalya'nın iç kesimleri ve Hatay'ın kıyı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Salı) öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve güney kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, heyelan, yerel dolu yağışı vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

    

Memurlar.Net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.