Sıfır öğrencili üniversitelerde, maaş ödenenler!

Sıfır öğrencili üniversitelerde, maaş ödenenler!

Sayıştay raporlarında ortaya çıkan gerçekler, fakültelerin açılmalarının üzerinden yıllar geçmesine rağmen neden öğrenci almadığı sorusunu akıllara getirdi.

Sayıştay raporlarında ortaya çıkan gerçekler, fakültelerin açılmalarının üzerinden yıllar geçmesine rağmen neden öğrenci almadığı sorusunu akıllara getirdi.

10 YILDIR FAALİYETE GEÇEMEMİŞ

YÖK tarafından getirilen en az altı öğretim görevlisinin istihdam edilmesine yönelik yönetmelik, kuruluş aşamasında olan birçok fakültenin öğretim üyelerine yoktan yere maaş ödenmesine sebep oluyor. Öte yandan; YÖK yönetmeliğinin arkasına saklanan bazı üniversiteler, fakültelerin açılmasının üzerinden yılla geçmesine rağmen bir tülü faaliyete geçemiyor. Bu üniversitelerden biri olan Hitit Üniversitesi bünyesinde açılan bazı fakülteler öğrencisi olmadığı halde yıllardır öğretim üyeleri personele maaş ödüyor. Öğrencisi olmayan Veteriner Fakültesi 2006 yılında, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2007 yılında, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi 2013 yılında kurulmuş olmasına rağmen bir türlü faaliyete geçememiş.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ VAR, ÖĞRENCİ YOK!

Benzer bir durumda olan Harran Üniversitesi'nde ise açılan Diş Hekimliği Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu'nda öğrencisi bulunmazken öğretim üyesi ve idari personelin maaşları bütçeden ödenmiş. Güzel Sanatlar Fakültesi'nde 3 öğretim üyesi, 2 öğretim görevlisi, 6 araştırma görevlisi ve 3 idari personel, Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu'nda ise 3 öğretim üyesi, 2 öğretim görevlisi, 5 araştırma görevlisi ve 1 idari personel istihdam eden üniversite, 2007 yılında kurulan söz konusu iki fakülteye, personele yıllarca maaş ödemesine rağmen öğrenci alamamış. Aynı durum Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde de söz konusu, üniversite bünyesinde son üç yılda açılan sekiz bölüm ve anabilim dalına hiçbir öğrenci alınmadı.

ÖMER FARUK ŞAHİN / Yeni Akit Gazetesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.