Siirt şehitlerine son veda

Siirt şehitlerine son veda

Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerin cenazeleri memleketlerin dualarla toprağa verildi.

Siirt'in Pervari'de şehit düşen askerlerden cenazeleri toprağa verilenler:

GAZİANTEP

Serkan Perişan, Bahattin Nakıpoğlu Cami'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Vali Erdal Ata, Gaziantep milletvekilleri, askeri erkan, belediye başkanları, şehidin yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. Törende sağlık ekipleri de hazır bulundu.
Şehidin babası Gani Perişan, tören boyunca metanetini korudu. Şehidin ailesi ve nişanlısı Çiğdem Çullu, gözyaşlarına boğuldu. Cenaze namazının kılınmasının ardından binlerce kişi dua etti. Gözyaşları içerisinde top arabasına konulan şehit Perişan, Yeşilkent Şehitliği'nde defnedildi.

DİYARBAKIR

Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhan, Diyarbakır'ın Çermik ilçesi Başarı köyünde toprağa verildi. Cenazeye binlerce kişi katılırken, şehidin anne ve babası ayakta duramadı.

Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından babaocağına getirilen şehid Murat Yıldızhan'ı, Başarı köyündeki akrabaları karşıladı. Şehit için köy camiinde kılınan cenaze namazından sonra Türk bayrağına sarılı cenazesi, omuzlarda taşınarak mezarlığa getirildi. Mezarlıkta yapılan duanın ardından şehit toprağa verildi.

KAHRAMANMARAŞ

Jandarma Uzman Çavuş 24 yaşındaki Ömer Büyükköse'nin cenazesi bugün memleketinde toprağa verildi. Şehidin nişanlısı Kübra Baysal tabuta sarılarak, Ömer'im canını çok yaktılar mı diye gözyaşı döktü.

Şehit Uzman Çavuş Büyükköse'nin cenazesi ikindi vakti Ulu Camii'ye getirildi. Şehidin babası Süleyman ve annesi Nurgül Büyükköse ile Aralık ayında evlilik planı yaptığı nişanlısı Kübra Baysal tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Baysal, Ömer'im canını çok yaktılar mı diyerek gözyaşı döktü.Namaz sonrasında omuzlara alınan cenazenin araca bindirilmesi sırasında tekbir getiren kalabalık, bölücü terör örgütü aleyhinde sloganlar attı. Cenaze namazının ardından şehidin naaşı Şeyhadil Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

KONYA AKŞEHİR

Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mesut Şeker'in (32) naaşı, memleketi Konya'nın Akşehir ilçesine getirildi.

Şehit Şeker'in askeri uçakla Konya Havaalanı'na getirildikten sonra ambulansa konulan cenazesi, Akşehir ilçesine ulaştı. Şehit Şeker'in naaşı, getirildiği Akşehir Devlet Hastanesi önünde Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Akşehir Garnizon Komutanı Albay Ali İhsan İmre, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul ile askeri yetkililer, Mesut Şeker'in annesi Ayşe Konuk ve çok sayıda yakını tarafından karşılandı.

Bu sırada fenalaşan şehidin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin cenazesi, vasiyeti üzerine ilçeye bağlı Reis beldesi mezarlığındaki babasının mezarının yanına defnedileceği öğrenildi.

Şehit Şeker'in cenazesi, yarın düzenlenecek törenin ardından Reis beldesinde toprağa verilecek.

haber 7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.