Şimdi de onların kılığına girdiler!

Şimdi de onların kılığına girdiler!

Vatandaşı daha önce savcı ve polis olarak dolandıranlar yeni yöntemiyle pes dedirtti.

Fuat Öner'in haberi

Türkiye'de binlerce vatandaşı hakim, savcı ve polis gibi arayarak dolandıranlar şimdi de avukat kılığına büründü.

SAYILAR HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Avukat ve hukuk bürolarının isimlerini kullanarak açıkları ofislerinden kendilerini sözde 'stajyer avukat' olarak tanıtan kişiler hem vatandaşı hem de avukatları mağdur ediyor.

Vatandaşı arayan dolandırıcıların 'GSM firmasına borcunuz var... Sigortaya borcunuz var… Dosyanız büromuzda... Şu kadar TL ödemeniz gerekiyor, ödemezseniz İcra takibi başlatacağız...' gibi cümlelerle vatandaşı kandırdıkları ortaya çıktı.

'ÇİLİNGİRLE KAPINIZI AÇARIZ'

Vatandaşı icra ile korkutarak parasını almaya çalışan dolandırıcılar "Evde olmasanız dahi çilingirle kapıyı açarız kapıyı kırar eve gireriz" diyerek tehdit ediyor.

KANDIRAMADIKLARI VATANDAŞA KÜFÜR EDİYORLAR

Geçtiğimiz günlerde herhangi bir borç takibi olmadığı halde bir avukatlık bürosundan telefon aldığını söyleyen bir vatandaş 'Kendisini stajyer avukat olarak tanıtan kişiden bir GSM firmasına ödenmemiş borcum olduğuna dair telefon aldım. Parayı avukatlık bürosuna tahsil etmem gerektiğini söyledi. Böyle bir borç takibim olmadığını biliyordum. Dolandırıcı olabileceğini düşündüm ve sorular sormaya başladım. GSM firmasını arayarak borcu teyit edeceğimi ve o şekilde geri dönüş yapacağımı söyledim. Telefonda kendini stajyer avukat olarak kişi sorularım karşısında sinirlenerek cevaplar vermeye başladı. Daha sonra ise telefonu küfür ederek suratıma kapattı' dedi.

VATANDAŞ GİBİ AVUKATLAR DA MAĞDUR

Dolandırıcıların ismini kullandığı ve bu konuda büyük mağduriyet yaşadığını dile getiren Avukat Mahmut Yılmaz, konu hakkında savcılığa başvuru yaptığı belirterek, vatandaşı bu tür dolandırıcılığa karşı uyardı.

DİKKAT: ÖDEME AVUKATA YAPILMAZ

İcra durumlarında önce adrese tebligatın gönderildiğini, daha sonra gerekli aramaların avukatlar vasıtasıyla yapıldığını belirten yılmaz Yılmaz, "öyle durumlarda ödemenin avukat hesabına değil, icra dairesindeki dosyaya ait hesaba yatırılması gerektiğini belirtti.

KAYNAKHABER7

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.