Şimşek: Gündemimizde yeni vergiler yok

Şimşek: Gündemimizde yeni vergiler yok

Şimşek: Gündemimizde yeni vergiler yok

Dünya’da yaşanan yeni ekonomik çalkalanma nedeni ile Türk kamu maliyesinde bir sıkılaştırma beklentisi içerisinde olan iş dünyasına Maliye Bakanı müjdeyi verdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin en yaygın iş dünyası sivil toplum kuruluşu Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı. İş dünyası olarak Dünya’da yaşanan yeni ekonomik çalkantı nedeni ile hükümetin kamu maliyesinde sıkılaştırmaya gideceği yönünde endişeleri olduğuna dikkat çeken TUSKON Başkanı Rızanur Meral, “Sayın Bakanımız yeni dönemde ek bir vergi uygulaması olmayacağının müjdesini verdi” dedi.

Seçim ekonomisi uygulanmayacak

TUSKON Yönetim Kurulu Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, reel sektörler ile bir araya gelerek iş dünyasının sorunlarını bire bir dinlemenin kendileri için memnuniyet verici bir durum olduğunu belirtti. 2013 - 2015 bütçesi üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan Şimşek, “Ülkemizin alt yapısının gelişimine büyük öncelik veriyoruz. Karayolları, havayolları ve denizyollarına önemli yatırımlar yaptık. Türkiye son 10 yılda inanılmaz bir yol kat etti. Bu alanlara 130 milyar TL’ye yakın yatırım yaptık. Türkiye insanına yapılan yatırım, alt yapı yatırımları ve Ar-Ge ye yapılan yatırımları çok önemsiyoruz. Bu yatırımlara kaynak ayırmaya devam edeceğiz” dedi. Önümüzdeki süreçte neredeyse her yıl seçim olacağını ifade eden Bakan Şimşek, seçim ekonomisi uygulamayacaklarının altını çizerek, “Bu tür yaklaşımlar geçmişte faydalı olmamıştır. Seçim ekonomisi ile bu sürecin heba edilmesi bizim gündemimizde değil. O konuda ortaya ciddi bir irade koyduk. Seçim sürecinde sadece partilere ayrılan bütçe olacaktır. O da 400 milyar TL’lik bütçe içerisinde 140 milyon TL lik bir rakam. Bu da kanun gereği ayrılan bir bütçe” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.