Sınav sistemi 11 yılda 13 kez değişti

Sınav sistemi 11 yılda 13 kez değişti

Dünya Hak İhlalleri Raporu’nda eğitimdeki ihlaller ön plana çıktı.

Dünya Hak İhlalleri Raporu'nda eğitimdeki ihlaller ön plana çıktı. 11 yılda sınav sisteminin 13 kez değiştiği vurgulandı. Kitaplarda yanlış bilgiler olduğu aktarıldı.

Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM) 2013 Dünya Hak İhlalleri Raporu'nun detaylarını açıkladı. Eğitim sistemindeki ihlaller ön plana çıktı. Eğitim ve sınav sisteminin son 11 yılda 13 kez değiştiği, aynı süreçte 5 farklı Milli Eğitim bakanının görev yaptığı belirtildi. Mesleki eğitim veren okulların verimli olamadığı da belirtilerek, mesleki eğitim uygulamalarının iş hayatını tanıtmakta yetersiz kaldığı kaydedildi.

KİTAPLARDA YANLIŞ BİLGİ
Raporda ders kitaplarında pek çok sorunlu ifadenin yer aldığı kaydedildi. Özellikle tarih kitaplarındaki yanlı ve yanlış bilgilerin gençlerin kendi tarihlerini yeterli ve doğru şekilde öğrenememesine sebep olduğu vurgulandı. Türkiye'de okur-yazarlık ve eğitim düzeyinin hala düşük olduğu belirtildi. 15 yaş ve üzeri okuma yazma bilmeyenlerin oranı yüzde 5.08, yüksekokul veya fakülte mezunu yüzde 10.79, yüksek lisans mezunu yüzde 0.76, doktora mezunu oranınınise yüzde 0.22 olduğu belirtildi.

AVM, KÜLTÜRÜ YOK EDİYOR

AVM'lerin toplum kültürünü yok ettiği, tüketimi teşvik eden bu gelişmelerin toplumsal dinamikleri zayıflattığı gibi ekonomiye de zarar verdiği ifade edildi. İnternet ve dizilerin aile içi şiddeti körüklediği ve sorunu derinleştirdiği de vurgulandı.

YUNUS TİRYAKİ
Bugün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.