Sınavsız dünya yok!

Sınavsız dünya yok!

PISA verileriyle eğitim ve Avrupa Modeli konferansında konuşan Enver Yücel, "parayla sadece eğitim düzelmez' yorumunda bulundu.

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel, “Eğitim kaynakları yetersiz deniliyor ama sadece para ile de sorun çözülmez. Eğitimi verenlerin, öğretmenlerin kalitesi önemli. Çözüm bizde, biz eğitimcilerde” dedi.

Ülkelerin eğitim durumu Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen “PISA Verileriyle Eğitimde Avrupa Modeli ve Türkiye Karşılaştırması Konferansı”nda ele alındı.

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel burada yaptığı konuşmada eğitimin önemine değindi. Yücel, “çözüm eğitimcilerde” diyerek şöyle konuştu;

-“Dünyada eğitim tartışmalarının yapıldığı PISA çok önemli yere sahip. Türkiye’de çok fazla tartışılmasa da ABD’de Başkan Obama sonuçları haftalarca tartışıyor. 

-Türkiye ne yapıyor? Bunları yok mu sayalım? Böyle diyebilir miyiz? Küresel krizlerden, olaylardan bahsediyorsak bunlara da bakmak zorundayız. Güney’de Doğu’da farklar ne, bunların ötesinde dünyada ne durumdayız? Buna bakılmalı. Türkiye’nin jeopolitik açıdan çok önemli olduğu söyleniyor. Ama bugün bu yeterli değil. İnsan sermayesi hangi seviyede bunlara bakmak lazım. Türkiye’nin katma değeri yüksek iyi eğitim, kaliteli, teknolojik altyapılı eğitime ihtiyacı var. Çözümü bizde biz eğitimcilerde.

-Ülkemizde sınavların ne kadar kötü olduğu söyleniyor hep ama sınavsız eğitim dünyada yok. Ama Türkiye’de ölçeme değerlendirme sistemi yok.

-Eğitim kaynakları yetersiz deniliyor ama sadece para ile de sorun çözülmez. Dünyada göstergeler bunu söylüyor. Eğitimin içeriği ve kalitesi tek ölçüt değil. Bu eğitimi verenler, öğretmelerin kalitesi önemli. Cumhuriyetten bu yana derslik sayısı arttı demek çözüm değil.

PISA’nın değerlendirmesini Türkiye’de bir kültür haline getirmek istiyoruz. Bu amaçla bu çalışmalar yapıyoruz.

 

internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum