Sınıf Öğretmenliği ve Ücretli Öğretmenlik

Sınıf Öğretmenliği ve Ücretli Öğretmenlik

4 Ocak 2014'te Türk Eğitim Sen tarafından açıklanan Ücretli Öğretmenlik sayıları bir çoğumuzu umutla hayal kırıklığı arasında gidip getirmiştir gerçekten...

Türk Eğitim Sen, 81 il valiliğine gönderdiği yazı da ücretli öğretmenlik sayılarını istemiştir. Bu 81 ilden 68 il cevap vermiş ve toplamda Türkiye'de 55 bin 987 ücretli öğretmen olduğu ortaya çıkmıştır. Bunun da 12 bine yakını Sınıf Öğretmenliği kontenjanları olmuştur. Ücretli Öğretmenlik sayılarını göndermeyen iller ise, Mardin, Ağrı, Bitlis, Siirt, ŞanlıUrfa, Erzurum, Amasya, Rize, Tunceli, Karaman ve Kırıkkale. En baştaki beş şehre dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu iller de Sınıf Öğretmenliğinde açık çok fazla ve açıklananlarla 20 bin olduğu ise çok açık bir şekilde görülebilir. Toplam Türkiye'de bu kadar Ücretli öğretmenliğin olması gerçekten üzücüdür. Ücretlilerin bölümlerine baktığınızda ilgileri olmadığını da listeler de görebilirsiniz.

 Merkezi sınavlar için her ne kadar Ağustos ayında çok fazla branş öğretmeni alındıysada gelecek seneler için ilkokul öğrencileri daha okuma-yazma bilmeden nasıl sınavlara girecekler gerçekten merak konusu... Sınıf Öğretmenliği bölümü kutsaldır. Emin ellere verilmesi gerektiğini sürekli belirtmemize rağmen maalesef ya açıklar az gösteriliyor ya da atama sayısı az veriliyor. Eğitimin kalitesi gerçekten doğu da fazlasıyla düşmüş durumda. Şunu belirtmek gerekir, belki bizim için bir birey 'sıradan' bir birey gibi gözükebilir ama kendisinin bir dünya olduğunu unutmamak gerek. Ünlü Psikolog S. Freud'un neden çocukluğun göz önüne alınması gerektiğini de göz önüne alalım.

YETKİLİLERE, MÜSTEŞARA, BAKANIMİZ NABİ AVCI'YA SESLENİYORUZ. ŞUBAT AYINDA SINIF ÖĞRETMENLERİNE GEREKEN DEĞER VERILMELI VE VERILEN SÖZLER TUTULMALİDİR. MÜMKÜN OLDUĞUNCA YÜKSEK KONTENJAN VERILMELIDIR.

 

Son olarak öğrencilerin de öğretmenlerinin değişmemesi gerektiğini vurguladığını biliyoruz. Nazım Hikmet'in şu cümleleri onları bir nebze olsun umutlandıracaktır: "Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler..."

 

ATAMASI YAPİLMAYAN SINIF ÖĞRETMENLERI ADINA İsmail AYDIN

mebpersonel.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.