Sınıra çoknamlulu roketatarlar yerleştirildi

Sınıra çoknamlulu roketatarlar yerleştirildi

Suriye'de çatışmasızlık bölgesi ilan edilen İdlib'e intikal kapsamındaki askeri hareketlilik sürüyor. TSK unsurlarının İdlib'deki keşif çalışmaları devam ederken, intikal edecek birliğin tehditle karşılaşması durumunda ateş desteği sağlayacak çok namlulu.

İdlib'deki çatışmasızlık bölgesine yönelik intikal kapsamındaki çalışmalar devam ediyor.

İntikalin yapılacağı İdlib'in sınır komşusu Reyhanlı ilçesindeki askeri hareketlilik bugün de devam etti.

TSK unsurlarının keşif çalışmalarının tamamlanmasının ardından bölgeye gidecek ekiplerin korunması için bölgeye yeni silahlar sevk edildi.

Bu kapsamda çok namlulu roketatar T-122'ler sınıra konuşlandırıldı. Sınır ötesindeki birliklerin herhangi bir tehditle karşılaşması durumunda T-122'lerle ateş desteği sağlanacak.

Türkiye'deki çeşitli birliklerden gönderilen konteyner, jeneratör ve askeri ikmal araçları ilçedeki sınır birliklerine sevk edildi.

Bu arada, zırhlı askeri araçların sınır hattında konuşlandığı, sınırda örülü duvarın bazı bölümlerinin ise kaldırıldığı görüldü.

Sınırın Suriye tarafındaki TSK keşif heyetinin çalışmaları da sürüyor. Bölgede heyete yönelik herhangi bir mukavemet ya da çatışma haberi gelmediği bildirildi.

"GERGİNLİĞİ AZALTMA GÜCÜ"

Türkiye, Rusya ve İran'ın Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleştirdiği toplantılarda, Suriye'nin Türkiye sınırındaki İdlib ili çatışmasızlık bölgesi ilan edilmişti. Mutabakata göre, Türkiye'nin İdlib'de çatışmasızlık bölgesinin sınırlarını teşkil eden güvenlikli bölgelerde kontrol ve gözlem noktaları oluşturarak asker konuşlandırması kararlaştırılmıştı.

Gözlemci kuvvetin asli görevi, rejim ve muhalefet arasında çatışma yaşanmasını engellemek ve olası ateşkes ihlallerini izlemek olarak tanımlanmıştı. Suriye'de ateşkes rejiminin takibi amacıyla, garantör ülkelerin silahlı kuvvetlerine mensup birliklerden oluşan Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü'nde yer alan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, İdlib bölgesinde 8 Ekim itibarıyla keşif faaliyetlerine başladığı bildirilmişti.

NTV

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.