Sıralar Öğrenci Boylarına Göre Ayarlandı mı?

Sıralar Öğrenci Boylarına Göre Ayarlandı mı?

Ardahan Milletvekli Ensar Öğüt, 66 aylık çocuklar için başta sıralar olmak üzere okuldaki tuvaletler, lavobalarla tahtalar bu yaştaki ve bu boydaki çocuklara göre ayarlandımı? dedi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINI


Aşağıdaki sorularımı Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER tarafından sözlü olarak cevaplandırılması konusunda gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

 

31/08/2012

Ensar ÖĞÜT
Ardahan Milletvekili


 

Ardahan'da 2012 -2013 Eğitim ve Öğretim sezonunun açılmasını çok az bir süre kalmıştır. Eğitim insan kaynaklarının niteliğini yükseltmenin temel aracıdır. Bu kapsamda, eğitim sisteminin çağın ve ülke ekonomisinin ihtiyaçlarına uygun şekilde ve fırsat eşitliğini esas alarak oluşturulması en temel politika olmalıdır. Ardahan okullaşma göstergeleri bakımından Türkiye ortalamalarının oldukça altında yer almaktadır. Zorunlu eğitim yapılan ilköğretim düzeyinde okullaşma oranları nispeten yüksek görünse de söz konusu rakamların kayıt düzeyinde kaldığı bilinmektedir.

1- Yeni Eğitim ve Öğretim yılında 66 aylık çocuklar okula başlayacak bunun için ilimizde mevcut ilköğretim okullarındaki başta sıralar olmak üzere okuldaki tuvaletler, lavobalarla tahtalar bu yaştaki ve bu boydaki çocuklara göre ayarlandımı?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.