Siyasi Parti ve STK Temsilcilerinin EBS Ziyareti

Siyasi Parti ve STK Temsilcilerinin EBS Ziyareti

Siyasi Parti ve STK Temsilcilerinden Sendikamıza Ziyaret

Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle medya mensupları, 5. Olağan Genel Kurul’da Genel Başkan seçilen Ali Yalçın ve Genel Yönetim Kurulu’na ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.



 

Saadet Partisi Genel Başkan yardımcıları Şerafettin Kılıç, Mesut Doğan ve Mesut Dağ, HÜDA-PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, Anadolu Platformu 6. Bölge Sorumlusu Mehmet Zeki Akgün ve Anadolu Öğrenci Birliği Bölge Sorumlusu Aziz Oğuzhan Karaman, Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Hamdi Sürücü, Tokat İmam Hatipliler Derneği (TİHDER) Ankara yönetimi, Yedi Hilal Derneği Genel Başkanı Mustafa Enesoğlu, Başkan Vekili Hilmi Hilmi Öztürk ve Yönetim Kurulu üyeleri, Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Şahin, Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt ve yardımcıları, Bartın Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir ve yardımcıları, Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hanifi Sinan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Milli Gazete Ankara Temsilcisi Mustafa Yılmaz ve Kanal 5 Genel Koordinatörü Atıf Özbey, Kon TV Ankara Temsilcisi Sinan Burhan ve gazetelerin eğitim muhabirleri, Ali Yalçın ve Yönetim Kurulu’na nezaket ziyaretinde bulunarak, yeni görevlerinin hayırlı olmasını dilediler.

 

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Eğitim-Bir-Sen’in, Türkiye’nin daha demokratik, sivil ve özgürlükçü bir kimliğe bürünmesinde önemli bir misyonu layıkıyla yerine getirdiği ifade ederek, yasaklardan arınmış, milli ve manevi değerler donatılmış bir müfredatın hayata geçirilmesi ve sorunların girdabında bocalayan gençliğin medeniyet değerlerimiz doğrultusunda yetiştirilmesi konusunda harcanan çabaların yeni yönetim kurulu ile artarak devam etmesini beklediklerini söyledi. Doğan, “Yeni görevinizin eğitim çalışanları, milletimiz ve dünya mazlumları için hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.



 

HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, beraberindeki heyetle birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, gündemi değerlendirerek, toplumsal alanda STK’ların önemine vurgu yaptı.

 

“Eğitim-Bir-Sen, ortak hassasiyetlerimizin olduğuna inandığımız bir kurumdur, bu açıdan önemsiyoruz” diyen Yavuz, “Eğitim camiasında İslam’ı referans alan bir kurumun varlığı, özellikle Türkiye’de yazboz tahtası haline dönüştürülmüş eğitim meselesine, halkımızın inançları ve değerleri doğrultusunda çözümler önermiş olmasını biz gerçekten önemsiyoruz. Bu doğrultuda Eğitim-Bir-Sen camiasının çok ciddi bir fonksiyon icra edeceğini düşünüyoruz. Sendikal faaliyetlerin ilgili memur ya da işçilerin birtakım özlük haklarını iyileştirmekten ziyade, kaynağını bizzat bu halktan ve inandığı değerlerden alan bir çözüm mekanizması işlevi görmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

 

Yavuz, Ali Yalçın’a ve Yönetim Kurulu’na görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.



 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, Ali Yalçın ve Yönetim Kurulu’na yeni görevlerinde başarılar dileyerek, Türkiye’nin eğitim hizmet kolunda en büyük sendikası olan Eğitim-Bir-Sen’den beklentilerin arttığını, yeni yönetimin bu beklentileri boşa çıkarmayacağına inandıklarını kaydetti. Maneviyattan yoksun bir gençliğin yetiştiğini dile getiren Turhan, gençleri uyuşturucu çetelerinin ve emperyalistlerin tuzaklarından korumak için daha çok çalışmak gerektiğini vurguladı. 

 

Turhan, Eğitim-Bir-Sen’in gençleri önceleyen, sorunlarıyla yakından ilgilenen bir sivil toplum kuruluşu olduğunu, bu yöndeki çalışmalarını artırarak sürdürmesini beklediklerini ifade etti.



 

Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, Anadolu Platformu 6. Bölge Sorumlusu Mehmet Zeki Akgün ve Anadolu Öğrenci Birliği Bölge Sorumlusu Aziz Oğuzhan Karaman ile birlikte Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Yönetim Kurulu üyelerine nezaket ziyaretinde bulunarak, bilgi alışverişinde bulundu.

 

Turgay Aldemir, ziyarette platformun çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ziyaretlerin kendilerini memnun ettiğini belirterek, şunları söyledi:



 

“Yapılan ziyaretlerden memnuniyet duyduk. Eğitim-Bir-Sen olarak, Türkiye’de çalışma alanlarının tamamına ilişkin düşüncesi olan, özlük ve özgürlükler anlamında kazanımlarda imzası olan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Biz, insanlığın temel problemlerine ilişkin söyleyecek sözü, duruşu ve bakışı olan bir teşkilatız. Sendikacılığı sadece ücret zemininde yapılan bir uğraş olmaktan çıkardık ve bu noktada ücret zeminini içinde bulunduran bir hizmet mekanizmasına dönüştürdük. Toplumun talepleri noktasında bakışlar ortaya koymak, onlara yeni çözümler getirmek, sorunlarla değil, çözümlerle güçlenmek anlamında sendikacılığa yeni bir format atan kitle olduk.”



 

Yalçın, teşkilatın kendilerine tevdi ettiği sorumluluğun altından kalkmak, bunun hakkını vermek, Eğitim-Bir-Sen’i vakti kuşanarak zirveden yeni ufuklara taşımak için bundan sonra daha çok çalışacaklarını vurguladı. 

 









 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.