Sofuoğlu dünya şampiyonu

Sofuoğlu dünya şampiyonu

Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası’nda üçüncü defa mutlu sona ulaştı

2007 ve 2010’da ipi göğüsleyen 28 yaşındaki gururumuz, Portekiz’de ikinci olup son yarış öncesi genel klasman liderliğini garantiledi ve Türk bayrağıyla zafer turu attı.

DÜNYA Supersport Şampiyonası’nda ülkemizi Kawasaki Deltafin Lorenzini takımıyla temsil eden Kenan Sofuoğlu, sezonun 12. yarışı olan Portekiz GP’sinde ikinci olup, şampiyonluğunu ilan etti. Sezonun bitimine 1 yarış kala puanını 218’e çıkaran 28 yaşındaki gururumuz en yakın rakibi Jules Cluzel’in 185 puanda kalmasıyla bir yarışta maksimum 25 puan alınabildiği için genel klasman liderliğini garantiledi.

2007 ve 2010 yıllarında da bu mutluluğu yaşayan Kenan, damalı bayrağın görülmesinin ardından altın kaplama botlarını giydi ve Türk bayrağı ile Portimao Pisti’nde tur attı. Supersport Şampiyonası’nda 3 şampiyonluk elde eden ilk pilot olmayı da başaran Sofuoğlu, motosikletini pit alanına getirdiğinde, yarışı izleyen Hollandalı nişanlısı Julia Looman’a da sarıldı.

1999 Gölcük depreminde ailesiyle enkaz altından sağ çıkan, 2002’de büyük ağabeyi Bahattin’i otomobil kazasında, 2008 yılında ise diğer ağabeyi Sinan’ı idmandaki kazası sonucu kaybeden Kenan, bu sezon da şanssızlıklar yaşadı.

PLATİNLE YARIŞTI

SEZONUN ikinci yarışına hazırlanırken, motosikletinden düşüp ciddi şekilde sakatlanan Kenan’ın sol dizine platin takılmıştı. Buna rağmen Imola Pisti’nde yarışan ancak bir virajda pist dışından geçiş yapınca diskalifiye edilen tecrübeli sürücü, bu yarışın dönüşünde ise babaannesi Gülizar Sofuoğlu’nu kaybetti.

Geçen yıl hayata gözlerini yuman babasının ardından babaannesini de kaybetmesi, Sofuoğlu’nu derinden sarstı. Ancak her şeye rağmen yılmayan Kenan şampiyon olmayı bildi.

Erdoğan tebrik etti

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Supersport Şampiyonası’nda şampiyonluğunu ilan Sofuoğlu’nu kutladı. Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan son yarış öncesinde şampiyonluğu garantileyen Kenan Sofuoğlu’na kutlama mesajı gönderdi.

Gazetevatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.