Son dakika haberleri! Oya Aydoğan hayatını kaybetti - Oya Aydoğan kimdir?

Son dakika haberleri! Oya Aydoğan hayatını kaybetti - Oya Aydoğan kimdir?

Aort damarı yırtılan ve kaldırıldığı hastanede 12 saat süren ameliyat sonrası yoğun bakımda tedavisi süren ünlü oyuncu Oya Aydoğan yaşam savaşını kaybetti.

Aort damarı yırtılan ve kaldırıldığı hastanede 12 saat süren ameliyat sonrası yoğun bakımda tedavisi süren ünlü oyuncu Oya Aydoğan yaşam savaşını kaybetti. Yemek yediği sırada boğazına takılan bir parçayı çıkarmaya çalışırken kendisini çok zorlayan ve bunun sonucunda aort damarı çatlayan Oya Aydoğan, 1 hafta önce hastaneye kaldırılmış ve 12 saati bulan bir ameliyat geçirmişti.
Aort damarı yırtılan ve kaldırıldığı hastanede 12 saat süren ameliyat sonrası tedavisi yoğun bakımda uyutularak devam eden Oya Aydoğan hayatını kaybetti. 59 yaşındaki ünlü sanatçı bu sabah 7.55'te hayata gözlerini yumdu. Aydoğan 1 haftadır yoğun bakımda tedavi görüyordu.

12 SAATLİK OPERASYON GEÇİRMİŞTİ
Yemek yediği sırada boğazına takılan bir parçayı çıkarmaya çalışırken kendisini çok zorlayan ve bunun sonucunda aort damarı çatlayan Oya Aydoğan, 1 hafta önce hastaneye kaldırılmış ve 12 saati bulan bir ameliyat geçirmişti.

HASTANEDEN 'OYA AYDOĞAN' AÇIKLAMASI

Tedavi gördüğü hastanenin yaptığı açıklamada ünlü oyuncunun bu sabah 07.15'te vefat ettiği bildirildi.

"07 Mayıs 2016 Cumartesi gecesi, hastanemiz acil servisine "Akut Asendan Aorta Diseksiyonu" tanısı ile başvurmuş, ameliyat edilmiş ve sonrasında yoğun bakımımızda tedavi altına alınmış olan Sayın Oya Aydoğan’ın sağlık durumu, 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 23.00 itibarı ile, artan beyin ödeminin sonucu olarak daha da bozulmuş, hastamızın tansiyon düşüklüğü tedaviye yanıt vermeyen şekilde seyir göstermeye başlamıştır. Yapılan tüm müdahalelere rağmen, maalesef hastamız 15 Mayıs 2016 Pazar günü sabaha karşı saat 07.15’te vefat etmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm sevenleri ve dostlarına başsağlığı diliyoruz."

OYA AYDOĞAN KİMDİR?

Oya Aydoğan, 10 Şubat 1957 Erzincan’da doğdu. Çocukluğu Beyoğlunda geçti. Annesinin adı Güldane'dir. Bir abisi vardır. Ortaokulu İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan Fransız kız ortaokulu Ste. Pulchérie’de okudu. Liseye de Notre dame de Sion'da gitti.

Sinemaya 1972 yılında "Kabadayılar Kralı" filmi ile başladı. 80'li yıllarda şarkıcılık da yaptı. 1975 yılında Alev Gün adıyla bir güzellik yarışmasına da katıldı. 1976 yılında Ses Dergisi'nin düzenlediği 8. Sinema Artisti Yarışması'nda birinci oldu. İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Kemal Sunal gibi sanatçılarla filmler çevirdi.

Bez bebek adlı dizide de oynadı. 2011 yılında Beyaz TV’de yayınlanan, şarkıcı Emel Müftüoğlu ile birlikte "Şekerli Kahve" isimli sohbet programının sunuculuğunu üstlendi. Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.