Son iki yılda işe alınanların belge ve sınavları inceleniyor

Son iki yılda işe alınanların belge ve sınavları inceleniyor

TÜBİTAK'a sahte diplomalı personel alındığının tespit edilmesi üzerine Başbakanlık Teftiş Kurulu harekete geçti. Kamuda son iki yılda işe alınanların belgeleri ve sınavları tek tek inceleniyor

SAFURE CANTURK

Paralel yapının devletin en önemli kurumlarında yapılanmasını sahte diploma ve belgelerle yaptığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz hafta TÜBİTAK'ta BİLGEM biriminde çalışan 2 uzman personelin sahte diplomalı olduğu belirlendi. TÜBİTAK yönetiminin suç duyurusuyla ortaya çıkan sahte diplomalı personellerin TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz tarafından işe alındığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun incelemesinde, BİLGEM'de görevli sınavsız işe alınan bir uzmanın da sorular çalındığı için iptal edilen KPSS 2010 sınavında 120 sorunun tamamını yapanlar arasında olduğu tespit edildi. Personel tekrarlanan sınava girmemesi nedeniyle şüpheli bulundu.

 

"ALMANCA" DEDİ İNGİLİZCE ÇIKTI

Teftiş Kurulu müfettişlerinin incelemesinde, E.A. isimli uzman personel 2013'te Hasan Palaz tarafından işe alındı. İş başvuru formunda yabancı dil bilgisini boş bıraktı. Özgeçmişinde ise Almanca bildiğini yazdı. Bunun üzerine şüphelenen müfettiş kişinin yabancı dil bilgisini öğrenmek için ÖSYM'den inceleme istedi. ÖSYM, E.A. isimli personelinin Yabancı Dil Sınavı'na İngilizce'den girdiği ve 77 puan aldığını ve bugüne kadar hiçbir Almanca sınavına girmediğini bildirdi. Şahsın şüpheli olması nedeniyle ÖSYM kişiyle ilgili yaptığı çapraz incelemede, E.A.'nın 2010 KPSS sınavına girdiği ve 120 sorunun 120'sini yapan 3 bin kişiden biri olduğunu tespit etti. Ancak E.A.'nın sorular çalındığı için iptal edilerek yenilenen ikinci sınava girmediği anlaşıldı. ÖSYM Başkanlığı, son 40 yılda ÖSYM'de sınava giren kişilerin her türlü bilgilerini mercek altına aldığını açıkladı. Buna gore bir sınavdan 30 kısa dönemde başka bir sınavdan 80-90 gibi yüksek puan alanlar olağan şüpheli olarak incelemeye alınacak. ÖSYM BAşkanı Prof. Ali Demir, geçmişe yönelik tüm sınavları inceleyeceğini açıkladı.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.