Sorumluluk Almaktan Kaçmayacağız

Sorumluluk Almaktan Kaçmayacağız

Gündoğdu, Kanal A’da “Köşk Özel” yayınına katılarak gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulundu.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Yeni Türkiye’nin yol haritasını oluşturan 12. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a başarılar diliyoruz. Bizler de Yeniden Büyük Türkiye vizyonu için bu süreçte sorumluk almaktan kaçınmayacağız” dedi.
 
Gündoğdu, Kanal A’da “Köşk Özel” yayınına katılarak gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulundu.
 
Eski Türkiye alışkanlıklarının geride kaldığını belirten Gündoğdu, “Eski Türkiye’nin kurumsal ve anayasal millet iradesine karşı koyuşu 60 darbesi ve 61 anayasası ile kökleşmişti. Bu, millete güvenmeyen ve kızdığında milleti döven bir anlayıştı. Bu anlayış artık yıkıldı” şeklinde konuştu.
 
 
Mazlumların Sesi Daha Gür Olacak
Yeni Türkiye’nin tohumlarının 2010 referandumu ile atıldığını vurgulayan Ahmet Gündoğdu, şöyle devam etti: “Bugünü Yeniden Büyük Türkiye’ye geçiş olarak görüyorum. Erdoğan, millet iradesi ile Türkiye’nin yeni cumhurbaşkanı seçildi. Bu gelişme millet iradesinin önündeki engellerin kalkması anlamına geliyor. Millet iradesinin sözcülüğünü yapmak üzere parti kuran, kurduğu parti ile kısa sürede tek başına iktidar olan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’de ve dünyada medeniyet değerleri ile demokrasiyi örtüştüren duruşuyla cumhurbaşkanı olması çok önemlidir. Bundan sonra Erdoğan dünya mazlumlarına daha etkili bir şekilde sözcülük yapacaktır. Yeni Türkiye’nin yol haritasını oluşturan 12. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a başarılar diliyoruz. Bizler de Yeniden Büyük Türkiye vizyonu için bu süreçte sorumluk almaktan kaçınmayacağız.”
 
 
En Uygun İsim Davutoğlu
Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan adayı olmasını da değerlendiren Gündoğdu, Türkiye’nin dünya mazlumlarının sözcüsü olmaya devam etmesi, kendi medeniyet değerleri ile buluşması ve paralel devletle mücadele için en uygun ismin Ahmet Davutoğlu olduğunu dile getirdi. Gündoğdu, “Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı konuşmaya baktığımızda sıraladığı 9 maddenin içerisinde ahlak, kültür, medeniyet değerleri ile buluşma var.  Büyük Türkiye’nin Gazze, Somali, Doğu Türkistan ve Bosna’da Osmanlı değerlerinin diriliyor olmasına yönelik çıkışları oldu.  Sayın Davutoğlu, konuşmasında ayrıca çözüm sürecinin devam etmesi ve daha istikrarlı olarak yürüyecek olmasına yönelik mesajlar da verdi. Bunların hepsi sevindirici gelişmelerdir” ifadelerini kullandı.
 
 
Asıl Gündeme Dönülsün
Memur-Sen olarak yeni hükümetten beklentileri olduklarının altını çizen Gündoğdu, Gezi olayları, 17-25 Aralık küresel operasyonları, 30 Mart yerel ve 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gerilim çıkarmak isteyenlerin hükümeti asıl gündeminden uzaklaştırdığını söyledi. Gündoğdu, şimdi gerçek gündeme yeniden dönülmesi gerektiğini kaydederek, “İşsizlik, taşeronluk, gelir dağılımı adaletsizliği ve çalışanların haklarındaki eksikler giderilmeli. Emeklilik ikramiyesinden yararlanmada 30 yıllık süre 35 yıla çıkarılmalıdır. 2005’ten sonra göreve başlayan kamu görevlilerine bir derece verilmelidir. Disiplin affı derhal çıkarılmalıdır. 4/C’lilerin sorunları çözülmeli, kadroya geçirilmeleri sağlanmalıdır. Fazla mesai ücretleri ödenmeli, bilim insanı olan akademik kadroların maaşları iyileştirilmelidir. Bundan sonra iç sorunların çözümü için mücadele edilmeli” diye konuştu.
 
Gündoğdu, çözüm süreci ile kat edilen mesafenin Türkiye’nin dışarıya daha güçlü bakışını sağladığını, diğer iç sorunların çözümüyle birlikte Büyük Türkiye’nin daha emin adımlarla ileriye gideceğini sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum