Sosyal Medya Üzerinden Dolandırıcılıklar

Sosyal Medya Üzerinden Dolandırıcılıklar

Eskişehir’de, sosyal medya üzerinden dolandırılırken, bir başka kişi de hesabı ele geçirildiği için polise başvuru yapıldı.

Eskişehir’de bir kişi, sosyal medya üzerinden dolandırılırken, bir başka kişi de hesabı ele geçirildiği için polise başvurdu.
Edinilen bilgilere göre dolandırıcılar, M.T. (67) simli şahsın sosyal medya ve mail adresini ele geçirdi. Dolandırıcılar bir süre sonra M.T.’nin arkadaşlarından kredi kartı, banka hesap numarası ve telefon numarası istemeye başladı. Arkadaşlarının uyarması üzerine sosyal medya hesabı ile mail adresinin ele geçirildiğini, dolandırıcıların arkadaşlarını kandırmaya çalıştığını anlayan M.T., polis ekiplerine durumu anlatarak şikayette bulundu.
Yine sosyal medya üzerinden yaşanan bir diğer olay ise Sultandere mahallesinde gerçekleşti. İ.Y. (35) isimli şahıs, sosyal medya üzerinde dolaştığı sırada ’kampanyamıza katılıp yorum 350 kişiye ücretsiz olarak tablet bilgisayar dağıtılacaktır’ ibaresi bulunan linke yorum yaptı. İ.Y.’ye daha sonra ’tebrikler! tablet teslimi için size gelen 3 adet şifreyi mesaj bölümüne yazınız’ şeklinde cevap geldi. Dolandırıcıların dediği gibi şifreleri mesaj ile gönderen İ.Y., internet faturasını sorguladığında 59 TL olması gerekirken, 318 TL olduğunu fark etti. Dolandırıldığını anlayan İ.Y., polis ekipleri gidip durumu anlatarak şikayette bulundu.
Polis ekipleri olaylarla alakalı soruşturma başlattı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.