Soy ağacı sorgulama e-devlette ne zaman açılacak?

Soy ağacı sorgulama e-devlette ne zaman açılacak?

e-Devlet sistemi üzerinden hayata geçirilen ve yoğunluğun ardından önce kilitlenen ardından askıya alınan alt/üst soy ağacı sorgulama uygulamasına ilişkin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden ilk açıklama geldi.

Alt/üst soy ağacı sorgulama işlemleri dün e-Devlet tarafından kullanıcıların hizmetine açıldı ve büyük ilgi gördü. Alt/üst soy ağacı sorgulama sayfası dakikalar içerisinde yoğun yoğun talep gördü ve bu durumun ardından turkiye.gov.tr adresi kilitlendi. Bu sabah alınan karar doğrultusunda alt/üst soy ağacı sorgulama uygulaması askıya alındı

Milyonları ilgilendiren olay ile ilgili resmi açıklama geldi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında en yoğun anın gece 02.00-04.00 saatlerinde yaşandığı bilgisi verildi. 200 bin adet sorgulamanın başarılı olarak sonuçlandırıldığı ve belge oluşturulduğu da açıklandı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle:

"08.02.2018 tarihinde saat 14:00'da E-Devlet üzerinden hizmete açılmış olan Alt-Üst Soy Raporu 09.02.2017 tarihi saat 02:00'e kadar yaklaşık olarak 200.000 adet üretilmiştir. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği hizmette asıl yoğunluk ise gece 02:00- 04:00 arasında (yaklaşık 110.000 Alt-Üst Soy Raporu) yaşanmıştır.

Paylaşımı geçici olarak durduruldu

Saat 04:00 dan itibaren ise aşırı talep olmasından dolayı verilen hizmette gecikmelerin oluşmasına ve vatandaşların bekleme sürelerinde artış yaşanmaya başlamasından dolayı Alt-Üst Soy Raporunun E-Devlet üzerinden paylaşımı geçici olarak durdurulmuştur.

En kısa sürede kullanımına açılacak

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından E-Devlet üzerinden sunulmakta olan Nüfus Kayıt Örneği ve Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi hizmeti sunulmaya devam etmekte olup, yoğunluğun azalmasından sonra Alt-Üst Soy Raporu hizmeti en kısa sürede vatandaşların kullanımına açılacaktır.

Ancak vatandaşların yoğun talebi ile orantılı olarak Alt-Üst Soy Raporunun gecikmeli veya kesintili hizmet vermesi ihtimali bulunmaktadır."

Saatte 33 bin soyağacı üretildi

Alt soy üst soy raporu kullanıma açıldığı gün e-Devlet üzerinden 1 saat içerisinde yaklaşık 33 bin belge üretildi.

Üretilen belgelerde kişilerin yalnızca kendilerine ait alt ve üst soy bilgileri yer alıyor. Belgelerde, 6698 Sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" gereğince kardeşler gibi yan soylarına ait bilgiler ise e-Devlet üzerinden paylaşılmıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.