Sözleşmeli Öğretmenlere De Başarı Belgesi Verilme

Sözleşmeli Öğretmenlere De Başarı Belgesi Verilme

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 19.01.2018 tarih ve 1484586 sayılı yazısında, sözleşmeli öğretmenlere başarı belgesi verilemeyeceği hususunda görüş belirtilmiş olup...

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 19.01.2018 tarih ve 1484586 sayılı yazısında, sözleşmeli öğretmenlere başarı belgesi verilemeyeceği hususunda görüş belirtilmiş olup, bahsi geçen görüş yazısı doğrultusunda, okul ve kurum müdürlüklerinin bundan böyle sözleşmeli öğretmenlere başarı belgesi verilmesi için teklif etmemeleri, aksi takdirde yasal işlem yapılacağı ve son iki yılda başarı belgesi alan sözleşmeli öğretmenlerin isim listeleri ile başarı belgesi asıllarının gönderilmesi yönünde okul ve kurum müdürlüklerine talimatlar gönderilmektedir. Sözleşmeli öğretmenlere başarı belgesi verilmemesinin hiçbir yasal dayanağı bulunmamaktadır. Sözleşmeli öğretmenlerin başarı belgesi hususunda ayrıma tabi tutulması eşitlik ilkesine aykırı olduğu gibi istihdam şekillerinden dolayı zaten daha düşük mali ve özlük haklara sahip olan sözleşmeli öğretmenlerimizin çalışma şevkini kıracak, çalışma barışını da olumsuz yönde etkileyecektir.  

Türk Eğitim-Sen olarak, yasal dayanağı bulunmayan ve eşitlik ilkesine aykırı olan bu duruma son verilerek mağduriyetlerin önlenmesi için, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 19.01.2018 tarihli ve 1484586 sayılı sözleşmeli öğretmenlere başarı belgesi verilemeyeceğine dair görüş yazısının geri alınması hususunda MEB’e talepte bulunduk. 

İlgili yazımız için tıklayınız 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.