Stajyer Öğretmenler Topun Ağzında

Stajyer Öğretmenler Topun Ağzında

Yıl içinde 3 performans değerlendirmesine tabi tutulan, bunu geçerlerse yazılı, onu da geçerlerse mülakatla karşı karşıya kalacak olan stajyer öğretmenlerle ilgili düzenleme Meclis gündeminde.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) üçlü düzenlemesi nedeniyle Eylül 2014’te ataması yapılan 40 bin stajyer öğretmen 11 Ekim’de yazılı sınava girecek. 3 performans değerlendirmesini geçen ve yazılı sınava girmeye hak kazanan öğretmenler, 60 puan barajını geçemeyerek başarısız olmaları durumunda kasım başında başka bir okulda görevlendirilecek. Yazılıda başarısız olanın performansı da yanacak. 
 

BİRİ AKSARSA SİL BAŞTAN
 
Bu aşamada süreç sil baştan başlayacak. Bir diğer tartışmalı madde ise yazılı sonrası yapılacak mülakat. Sözlü sınavın objektiflikten uzak olması endişesi yaşanıyor. HDP Milletvekili Hüda Kaya, tartışılan düzenlemeyi soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.
 
Baraj 50’ye düşmeli
 
DÜZENLEMEYE Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk da tepki gösterdi. Performans barajı 50 puanken, yazılı sınav barajının 60 puan olmasını eleştiren Koncuk, şunları söyledi: “Yazılı sınavı geçemeyenin performansı da geçersiz sayılacak. Bakanlığa yazılı sınav barajının 50’ye düşürülmesini teklif ettik. Bu ay içinde 40 bin aday öğretmen yazılı sınava girecek. Acilen, yönetmelikte bir düzenleme yapılmalı.”


Gamze KOLCU / ANKARA
Hürriyet.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.