‘Su İçeceğiniz Çeşmeye Çamur Sıçratmayın’

‘Su İçeceğiniz Çeşmeye Çamur Sıçratmayın’

‘Su İçeceğiniz Çeşmeye Çamur Sıçratmayın’

Genel Teşkilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin, 1992’de kurulan Eğitim-Bir-Sen’in, bir devrimi gerçekleştirerek Türkiye’nin en büyük eğitim sendikası olmayı başardığını söyledi.

Sakarya, Bursa ve Kocaeli şubelerimizin il divan toplantılarında konuşan Murat Bilgin, toplumun yeniden inşasının, yeni bir medeniyet müjdesinin sorumluluğunu omuzlarında taşıdıklarını ifade ederek, “Çeşitli zorluklara göğüs gererek bugünlere geldik. Uzun ve zahmetli bir yolda olduğumuzu unutmadan gece gündüz çalışacağız. Toplumların hayatında bazı taşlar bedel ödemeden yerinden oynamaz. Devrimler çeşitli bedeller ödenerek gerçekleşir. Bu toplum, bu camia çok bedeller ödedi. Bu ülkedeki bütün yasakların ve acıların son bulması, kamuda çalışanların başörtüsü yasağının son bulması, eğitim çalışanlarının onuru, bu ülkenin gerçek anlamda özgürleşmesi ve bu ülkenin meclisinde başörtülü vekil olabilmesi için yeniden bedel ödemeye hazırız” dedi.

‘4+4+4’ün sendikamızın kuruluş felsefesinde var olan bir sistem olduğunu kaydeden Bilgin, “4+4+4, bir dayatma değil, 28 Şubatçıların bu millete dayattığı yitik nesiller yetiştiren eğitim sisteminin son bulmasıdır. Tıpkı başörtüsü yasağında olduğu gibi” ifadelerini kullandı.

“Gökten rahmet yağsa bazılarının başına damla düşmüyor” diyen Bilgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “28 Şubatçıların kuyruk acılarını 4+4+4 üzerinden bizim başımıza boca etmek isteyen öz 28 Şubatçılara ve onların işbirlikçisi sözde sendikalara bu teşkilat alanlarda, işyerlerinde gereken cevabı vermelidir. Hangi yüzle kendilerini aklanmış sayıyorlar, bu teşkilat bunun hesabını da sormalıdır. Bu ülkenin zalimleri tüm çocukları aynı tornadan geçirmek istiyorken, bizler, ‘herkesin kendi çocuğunu istediği inanç, ideoloji ve siyasi görüşte yetiştirme hakkı var’ diyoruz. Onlar ‘çağdaş’, biz değil, öyle mi?”

Hükümete de seslenen Bilgin, “Son bir yılda eğitim çalışanlarının yaşadıkları hükümet açısından tam bir eksen kaymasıdır. Su içeceğiniz çeşmeye çamur sıçratmayın” şeklinde konuştu.

Doğrucu Davut olmaya, karanlığa mum yakmaya inatla devam edeceklerini vurgulayan Bilgin, Bakanlığın kavga dilinden artık vazgeçmesi gerektiğini dile getirerek, herkesle kavga etmenin kimseyi iyi bir noktaya taşımayacağını kaydetti.

Murat Bilgin, Kurucu Genel Başkanımız merhum Mehmet Akif İnan’ın “İçimde yeni bir düzen kaynaşmaktadır” mısrasına atıfta bulunarak, 1992’de kaynaşan o düzenin, kaynaya kaynaya yeni nesillerle kıvamına geldiğini, bir devrimi gerçekleştirerek Türkiye’nin en büyük eğitim sendikası olmayı başardığını ifade eden Bilgin, “İmam hatip ortaokullarının yeniden açılması, Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamberin hayatının seçmeli ders olarak konulması, Milli Güvenlik Dersi’nin okullardan kaldırılması, o kaynaşan düzenin ilk habercileridir” diye konuştu.

Eğitimin mimarı öğretmenlerin değersizleştirilmesinin eğitim sistemini ve toplumu çökerteceğini dile getiren Bilgin, “Emsalsiz bir görevi üstlenen öğretmenlere ‘emsaliniz yok’ denilerek ek ödeme verilmemesi yanlışından hala dönülmemiştir. Bu problemin bir an önce ortadan kaldırılması zorunludur. Türkiye’nin adalet mağduru öğretmenlerine hak ettikleri ek ödemenin verilmesini istiyoruz” dedi.

İslam’a ve Peygamberimize hakaret eden, fikir ve hürriyet kapsamında değerlendirilmeyecek provokasyon amacı taşıyan filmi planlayanların cezalandırılmasını isteyen Bilgin, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu provokasyona karşı İslam’ın hoşgörüsü çerçevesi ölçüsünde hareket etmemiz gerekmektedir. İslam dini birkaç çapulcunun karikatürleriyle, belirsiz filmleriyle kirletilemeyecek kadar yüce dindir.”

Toplantılarda, Sakarya Şube Başkanımız Oğuzhan Özkan, Bursa Şube Başkanımız Numan Şeker ve Kocaeli Şube Başkanımız Halil İbrahim Keleşoğlu da birer konuşma yaparak, mevcut sorunlara ve önümüzdeki döneme ilişkin yapacakları çalışmalara değindiler.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.