Şubat'ta 30 bin öğretmen, 27 bin polis atanacak

Şubat'ta 30 bin öğretmen, 27 bin polis atanacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapacağız, 27 bin de polis ataması düşünüyoruz dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATV- A Haber ortak yayınında yaklaşan seçim sürecine ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.

 

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları:

 

"Koalisyon sürecinde muhataplarımda gördüğüm etik kaygılar beni üzdü.

 

CHP'nin birinci ve üçüncü olmayacağı kesin.

MHP'de bir düşme eğilimi var. Ama bunların tek yarışı HDP ile üçüncülük yarışı. Tek sorunları AK Parti'nin tek başına iktidar olup-olaması.

 

Medya cımbızla laf seçip, yayınlıyor. Ben 'demokratik ortamda delil toplanmadan kimseyi tutuklayamazsınız' diyorum, medya 'canlı bomba eylem yapmadan tutuklama olamaz' dediğimi söylüyor. Biz terör konusunda panik ortamı yaratılmasın derken, dünya basınında yayınlanmayacak fotoğraflar burada yayınlanıyor.

 

"Bahçeli'nin 99'daki koalisyon travması"

Milleti sınava sokamayız, millet bizi sınava sokabilir. Bahçeli bu kadarcık bir oyunda bile yoksa, neden siyaset yapar. HDP zaten terörle oyuna girdi. Kılıçdaroğlu ise 13 yılı unuttu, sanki başarısızmışız gibi davrandı. Kimse suçu AK Parti'nin üstüne atamaz.

 

Seçim öncesi tabanımızda şu an büyük bir coşku, büyük bir heyecan var. Biz terör konusunda panik ortamı yaratılmasın derken, dünya basınında yayınlanmayacak fotoğraflar burada yayınlanıyor. Bahçeli'de sorumluluktan kaçınan bir tavır var. 99'daki 3'lü koalisyon travması mı, bilmiyorum.

 

Biz terörle mücadeleyi MHP'nin istismarına rağmen sürdüreceğiz, çözüm sürecini HDP'nin istismarına rağmen sürdüreceğiz.

 

"Teröre mücadele devam ediyor"

Bu bir savaş ilanı. Gösterilmek söylenmek istenen şu 'Biz sizin gece gelir polisinizi öldürürüz'. Biz de onlara her alanda meşru silahlı kuvvetlerin olacağını gösterdik göstereceğiz.

 

Biz demokratik hukuk devleti kuralları içinde terörle mücadelemizi yürütüyoruz. Terörle mücadele için en etkin yöntemler kullanılacak dedim. Aynı zamanda halkın olumsuz etkilenmemesi gözetilecek dedim. Şuanda bile hangi noktada mücadele veriliyor, bunu biliyoruz.

 

Halkı rahatsız eden hiçbir tutum sergilenmedi. Şırnak'da terörist cenazesini sürükleyen polisler açığa alındı. Dilek Doğan konusunda da biraz önce İçişleri Bakanımızdan bilgi aldım. İhbar üzerine operasyon yapıldığı ve evdeki kargaşada bu olay yaşanıyor. Bizzat takip edeceğim.

 

İpek-Koza'ya kayyum ataması

Paralel yapının devlet içindeki faaliyetleri, yürütmeye ve yargıya sızarak devlete dönük yaptığı eylemler ortak bir dosya içerisinde değerlendirmeli. Bu süreçte, bu firmalar da finansal destek sağladı. Bunun adı darbedir, öyle ya da böyle. Hukuka intikal etmiş bir konu.

 

Bunlar 'AK Parti zarar görecekse, iç savaş da çıksa olur' diyecek noktaya geldiler.

 

Murat Karayılan'ın bir ifadesi vardı, 'bu tepeye Türk askeri çıkamaz' diye. Ama gördük ki şanlı askerimizin kontrolü altına alındı. PKK hakim olursa bir yerde, hak hukuk yoktur. Devlet hakimse hesaplar sorulabilir. PKK teröristi halka zulüm ettiğinde Doğu'daki vatandaşımız kime sığınacak. Sandılar ki Türkiye'nin gücü azaldı, ama yanıldılar.

 

"Suriye krizi Türkiye'siz çözülmez"

Türkiye, Suriye için 4'lü mekanizma başlattı. Bu trafiği görmüyorlar mı? Türkiye'nin olmadığı bir denklemde Suriye sorunu çözülebilir mi? Türkiye'siz yürümez. Fırat'ın batısına PYD geçmeyecek dedik. 2 kere geçti, ikisinde de vurduk.

 

Bizim terörle mücadelede bu derece kararlı olacağımızı hesap edemediler. Karşımızda üç boyutlu bir terör saldırısı var. Biz o üç boyutun her alanına cevap verdik.

 

Türkiye'deki spikerin yorumuna bakınız; "Şam'a gideceğiz' diyenlerin sorumluluğunu hatırlayınız" dedi. Bizi suçluyor.

 

Öğretmen ve polislere müjde

Şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapacağız, 27 bin de polis ataması düşünüyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.