Şube Müdürlerine Rotasyon Uygulanacak Mı?

Şube Müdürlerine Rotasyon Uygulanacak Mı?

MEB şube müdürlerine rotasyon uygulamasına gidecek mi? Şube Müdürlerine Rotasyon Uygulanacak Mı?

MEB  yeni  teşkilat yasasına  göre :

MİLLÎ  EĞİTİM  TEMEL KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

Kanun No. 6528
 
Kabul  Tarihi : 1/3/2014

MADDE 22 - 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 37 nci maddesinin üçüncü fıkrasının Anayasa Mahkemesince iptal edilen üçüncü cümlesi “Bakanlıkça belirlenen özür gruplarına bağlı yer değiştirmeler ise yarıyıl ve/veya yaz  tatillerinde  yapılır.” şeklinde  yeniden  düzenlenmiş, yedinci ve sekizinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

“(7) İl Millî  Eğitim  Müdürü, İl Millî  Eğitim  Müdür Yardımcısı, İlçe Millî  Eğitim  Müdürü, İl ve İlçe Millî  Eğitim Şube Müdürü, Maarif Müfettişi, Okul ve Kurum Müdürü, Müdür Başyardımcısı ve Müdür Yardımcısı olarak  görev  yapanların  hizmet  sürelerine ve/veya isteğe bağlı yer değiştirmelerine ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle belirlenir.

Şube müdürlerine yurt genelinde rotasyon uygulamasını yapmak zorundadır. geçtiğimiz yıl. tam rotasyon uygulanmış ve tercihler alınıp açıklanacak iken son anda ertelenmişti.

MEB şube müdürlerine rotasyon uygulayacak mı?

MEB'den almış olduğumuz duyumlara  göre , Sınava dayalı şube müdürleri atamasının hemen akabinde tüm yurt genelinde hizmet yılını tamamlayan şube müdürleri için rotasyon uygulayacağı yönündedir. MEB  hizmet yılını dolduran yurt genelindeki tüm şube müdürleri için rotasyon uygulayacağı bu çalışmalarını Temmuz ayına kadar bitireceği yönündedir. Şube müdürlerinin okuyan çocuklarının  mağdur olmaması için her türlü önlemleri aldığı yönünde duyumlar aldık. MEB bu sefer şube müdürleri rotasyonunu uygulamada kararlı, Temmuz ayına kadar kesinlikle uygulanacak denilmektedir.MEB  şube müdürlerine rotasyon uygulaması halinde yüzlerce şube müdürünün emekli olacağı konuşulurken, Ankara'da  görev  yapan bazı şube müdürleri emekli olmaya hazırlanıyor. Şube müdürlerinin geçtiğimiz yıl rotasyonun ertelenmesi nedeniyle bu yılda erteleme olma ihtimalini de düşünen şube müdürleri, Rotasyon fiilen uygulanana kadar emekli olmayacaklarını da dile getiriyorlar.

kamu.tv.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.