Şube Müdürlerine Yapılan Haksızlık Giderilmelidir

Şube Müdürlerine Yapılan Haksızlık Giderilmelidir

ŞUBE MÜDÜRLERİ DERNEĞİ’NDEN KONFEDERASYONUMUZA ZİYARET

Şube Müdürleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Polat ve Yönetim Kurulu üyeleri Konfederasyon Genel Başkanımız İsmail Koncuk’u ziyaret etti.

Yaşadıkları gelir adaletsizliği nedeniyle güç durumda olduklarını belirten Şube Müdürleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Polat,  her geçen gün açılan maaş farklarının bir an önce normalleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Polat,  “666 sayılı KHK’dan önce Genel Müdür yardımcısı, Şube Müdür Maaşının  yüzde 52, Daire Başkanı yüzde 44, kariyer uzmanı yüzde 1,5 fazlasını alırken, 15 Temmuz 2013 tarihli 666 sayılı KHK’nın ardından , bu fark Genel Müdür seviyesinde yüzde 68, Daire Başkanında   yüzde 60, Kariyer Uzmanı seviyesinde ise yüzde 42 seviyelerine ulaşmıştır.

Emekli olduktan sonra alınan  maaşlar ise  daha da acı bir tabloyu gözler önüne sermektedir.2011 yılı itibariyle kariyer uzmanı ile aynı olan emekli maaşlarımız  arasında 2013 yılı itibariyle uçurum yüzde 84’e ulaşmıştır” dedi.

 

Taleplerini;

- 3600 Ek gösterge

- 2000 Makam tazminatı

- 375 Sayılı KHK’nın eki 1 sayılı cetvelden çıkarılarak 2 sayılı cetvel’in ilgili bölümünde sayılması olarak ifade eden İsmail Polat, “Ortaya çıkan rakamlar Şube Müdürleri açısından son derece üzüntü vericidir. Yapılacak olan düzenleme ile her geçen gün artan bu farkın bir an önce giderilmesi ve Şube Müdürlerine yapılan haksızlığın sonlandırılmasını istiyoruz” dedi.

 

KONCUK: ŞUBE MÜDÜRLERİNE YAPILAN HAKSIZLIK GİDERİLMELİ

Genel Başkanımız İsmail Koncuk ise, “Şube müdürlerimizin sorunlarını biliyoruz ve mücadele ediyoruz. Şube Müdürlerimize yapılan bu haksızlığı tasvip etmemiz mümkün değildir.  Yıllarca kamuda yönetici olarak görev yapıp hakkını alamayan, buna rağmen her geçen gün artan bir adaletsizliğin muhatabı olan Şube Müdürlerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi artık zorunlu hale gelmiştir. Ben derneğimize de yaptıkları değerli çalışmalardan dolayı teşekkür ederken,  sendikal anlamada verdiğimiz mücadeleye tüm şube müdürlerimizin destek olmasını temenni ediyorum. Bu nazik ziyaretlerinden dolayı Şube Müdürleri Derneği yöneticilerine konfederasyonumuz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.