Şube Müdürlüğü 5 Soru İptal! Şimdi Ne Olacak?

Şube Müdürlüğü 5 Soru İptal! Şimdi Ne Olacak?

Şube müdürlüğü sınavında sözlü sınav puanıyla atama iptali, mülakatların iptali derken şimdide yazılı sınav sorularının iptali gündemde...

Milli Eğitim Bakanlığının 29 Aralık 2013 tarihinde 1709 şube müdürü kadrosuna atama yapmak için yapmış olduğu sınavla ilgili, sınav sorularının iptali konusunda Diyarbakır ilinden bir şube müdürü adayının açmış olduğu dava sonuçlandı.

6 sorunun yanlış olduğu iddiası ile ilgili idare mahkemesinde açmış olduğu davada mahkeme, 5 sorunun iptaline karar verdi. 

Milli Eğitim Bakanlığının Görevde yükselme yönetmeliğine göre sınav sorularının yüzde 5'inin hatalı olması durumunda sınavın iptali gerekiyor. 

İşte o madde: "Yapılan sınavlarda hatalı sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılır. Ancak, soruların yüzde beşinden fazlasının hatalı olduğunun tespit edilmesi hâlinde sınav iptal edilir ve en kısa sürede yeniden sınav yapılır." (Madde: 18, 2. Kısım)

Şimdi ne olacak?

Muhtemelen, söz konusu karara MEB tarafından Danıştay nezdinde temyize gidilecek. Ancak, görünen o ki, söz konusu 5 soru yanlış ve Danıştay da bu soruların iptaline karar verecek gözüküyor. 

Bu durumda, sınav da iptal olmuş olacak. 

Mülakatla atamalar konusunda mevcut davalar yanında, bir de "Yazılı Sınav" iptali sorunu ortaya çıktı.

Bakalım şimdi MEB ne yapacak?

Bekleyip, göreceğiz. 

Sami AYDOĞAN

www.memurpostasi.com özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum