Şube Müdürlüğü Atamalarını Kim Neden Savunuyor?

Şube Müdürlüğü Atamalarını Kim Neden Savunuyor?

Şube Müdürlüğü Atamalarını Kim Neden Savunuyor?

Milli Eğitim Bakanlığı uzun bir aradan sonra şube müdürlüğü sınavı yapmış, sınavda 70 puan ve üzeri alan 5.913 eğitimciyi mülakata almıştı. 

MEB'in Şube Müdürlüğü için sınav yapmasını takdirle karşılıyoruz. 

Ancak sınavda başarılı olan yaklaşık 6 bin adaya yapmış olduğu mülakatı başarılı olarak göstermek abartılı bir çıkarımdır diye düşünüyoruz. 

6 bin adayı 15 gün içinde bir komisyonla nasıl sağlıklı değerlendirebilirsiniz?

Bir kere "Mülakat" olayının nasıl haksızlıklara sebebiyet verdiğini anlatmaya gerek yok.

Mülakata giren her 3 adaydan 1'i mülakata itiraz dilekçesi vermiştir. MEB yetkilileri bu dilekçelere tek bir cevap vermiştir: "Mülakat sonuçlarında maddi hata yapılmamıştır"

Mülakat sonrasında özellikle "Paralel Yapı"nın mülakatlara müdahale ettiği, bir çok başarılı adayın "Paralelci" yaftasıyla haksız yere düşük puanlar verilerek bertaraf edildiği ayyuka çıkmıştı. 

Şimdi bütün bu olup bitenler karşısında, yerimizde oturup MEB'in Şube Müdürlüğü atamalarına alkış tutmak ve atamaları bir başarı gibi göstermek ne kadar insaflı olacak?

Bizce bu iş burada bitmeyecektir. 

Mülakata itiraz eden 1880 adaydan yüzlercesinin konuyu yargıya taşıyacağı malumdur. 

Bir taraftan sendikalar tarafından Danıştay nezdinde açılan davaların sonucu da süreci etkileyecektir. 

Sonuç olarak; gerçekten kendi bilgi, tecrübe ve hakkı ile atanan ve göreve başlayacak olan şube müdürlerine canı gönülden hayırlı olsun diyor ve başarılar diliyoruz. 

Ancak; haksız yere bir takım ayak oyunları ve torpil ile bu makama atanan kişiler için aynı temennileri söylememiz mümkün görünmemektedir. 

Teoman YALÇIN

TurkiyeEgitim.Com özel haber

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları TurkiyeEgitim.Com'a aittir. www.turkiyeegitim.com şeklinde aktif link verilerek alıntı yapılabilir. Bu haber veya yazılar sadece TurkiyeEgitim.Com tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum