Şube Müdürlüğü Boş Kadrolarının Tamamı Niçin İlan Edilmedi

Şube Müdürlüğü Boş Kadrolarının Tamamı Niçin İlan Edilmedi

MEB niçin Boş olan tüm şube müdürlüğü kadrolarını ilan etmedi.

MEB' de her geçen gün iyiye gideceğine daha kötüye gitmekte,MEB'de her geçen gün kafalar iyice karışmakta, MEB'de kimin ne yaptığını veya kimlerin ne yapmak istediğini anlayana aşk olsun, aşk olsun çünkü, MEB de şube müdürlüğü ile ilgili öyle olumlu bir süreç başlamıştı ki öğretmenlerin %90'nı bu sereci desteklemişti.Hatırlayalım şube müdürlüğü sınavı yapılacak mı yapılmayacak mı ? sorusunun hemen akabinde Müsteşar bey bir açıklama şube müdürlüğü sınavının yapılacağını ve bu sınavın ÖSYM tarafından yapılacağını açıklaması ile tüm dikkatleri üzerine çekmiş ve her kesim müsteşar Yusuf Tekin'i alkışlamış MEB'de şeffaf ve açık, olumlu bir yapılandırma sürecine girildiğine inanmıştı ki, birileri sürekli MEB'de karmaşa ve kaos çıkması için elinden geleni ve yapılandırma sürecini baltalama ve provoke etme gayretleri içinde olduğu anlaşılıyor. 

MEB şube müdürlüğü yazılı sınavının sorularını yayınlamaması bir olumsuzluk olurken hemen arkasından Sınavının sonuçlarının da liste şeklinde yayınlanmaması ikinci bir olumsuzluk oldu ve bütün bunlardan sonra, Şube müdürlüğü sınavının mülakatının çok iyi bir şekilde başlamış olmasına rağmen sonuçlarının bir hezimete dönüşmesi ve eğitimciler arasında adeta MEB hezimete uğramış gibi birtakım çevreler hemen bu olumsuzluğu kendi hanelerine puan olarak dönüştürme gayretlerine girmesi ve bu tür dedi konulara sebebiyet veren MEB yeni kadroların biraz daha aşınmasına ve eğitimciler gözünde güven kaybetmesine neden olmuştur.
 
MEB şube müdürü atama yolunda ilk başladığı ve açıkladığı ilkelerden sapmalar ve zikzaklar çizerek süreci devam ettirmesi, Eğitimcilerin gözünde sürekli güven kaybına neden olduğunu açıkça görmekte olduğu halde Boş olan şube müdürlüğü kadrolarının tamamını açmayarak sadece 9 ay önceki 1709 kadroyu atama yapmak için ilan etmesi tüm adaylar tarafından şaşkınlığa neden oldu. İlk tepki veren sendika Türk Eğitim Sen oldu ve bütün boş şube müdürlüğü kadrolarının tamamının atamaya açılmasını istedi. Elbette ki Şube müdürlüğü boş kadrolarının tamamının açılmamasından en çok etkilenen ve hayal kırıklığına uğrayan adaylar  Ankara'da yaşayan  mülakat sınavını kazanan adaylar oldu.
 
Ankara'daki sınavı kazanan adaylar niçin endişeli ve tepkilidirler. Bunu şöyle açıklamak daha doğrudur. Her şeyden Önce Ankara'da 9 ay öncede şimdide toplam 70'in üzerinde kadro boştu bu kadroların bir kısmına yazılı sınav sürecinde 76 maddeye dayanarak daha önce şube müdürlüğü yapmış kişiler şube müdürü ataması yapıldı bu atamalar tüm Türkiye genelinde yapıldı. Arkasından mülakat süreci devam ederken bazı illerden Ankara'ya şube müdürleri ataması yapıldı ve son süreçte ise,bazı ilçe müdürleri Ankara Milli eğitim Müdürlüğüne şube müdürü olarak atandı ve şube müdürü kadrosu azalmış oldu tüm bu olumsuzluklar üzerine taşradan Ankara'yı tercih edecek adaylarda eklendiğinde Ankara'daki şube müdürü adaylarının sansı iyice azalmış oldu.
 
Ankara'da yaşayan ve şube müdürlüğü mülakat sınavını kazanan eğitimcilerimizin karşısında bu kadar olumsuzluklar var iken bir de Ankara'da ilçelerde boş olduğu halde açılmayan boş kadroların var olması ile atanma şansı iyice azalmış durumda. MEB açıkça, Ankaralı eğitimcilere şunu söylemekte şube müdürlüğünü istiyorsan Ankara'daki düzenini boz, ailevi dengelerini düşünme sonucu belli olmayan bir maceraya düş gitsin diyor.
 
Halbuki Ankara İl milli eğitimde 6 kadro, Çankaya ilçede 4 kadro, Keçiören de 5 kadro, Altındağ,4, Etimesgut ilçe 3, Sincan ilçe 3, Gölbaşı 2,Mamak 4, Yenimahalle 4 kadro boş iken, bu kadroların bir kısmının açılması bir kısmının açılmaması  Ankaralı eğitimcileri şaşkına çevirdi,kafalarda yeni sorular oluşturdu ve herkes konuşmaya başladı, bu boş kadrolara hangi torpilli eğitimci atanacak, bu boş kadrolara yeni cemaatçiler mi? yeni paralelciler mi? atanacak sorularını gündeme getirdi, çünkü bu güne kadar sınavsız şartsız ataması yapılanlar hep paralelciler ve cemaatçiler oldu, 76 madde kapsamında ataması yapılan  eğitimciler genelde bu kişiler olunca eğitimcilerde haklı olarak soruyor hangi torpilli atanacak.

Demek ki MEB niçin Boş olan tüm şube müdürlüğü kadrolarını ilan etmedi amaç belli torpilli olan yeni paralelciler ve ya bu yapıya paralel olan kişilerin ataması yapılacaktır başka bir gerekçe olabilir mi biz bilmiyoruz eğer varsa MEB yetkilileri bunu açıklasın?
 
Biz eğitimciler olarak şube müdürlüğü kadroların Ankara'da ve genelde boş olan tüm kadroların açılmasını ve atamalarında sınav kazanan kişiler arasından  yapılmasını bekliyoruz aksi halde MEB'e olan güven tamamen sarsılacak ve bir daha güven tesis edilemeyecek bir hal alacağını ifade ederek hatırlatma görevimizi yapıyoruz.
 
Hasan Durmuş Uılmaz
    Uzman Eğitimci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum