Şube Müdürlüğü İptalinde Sona Gelindi

Şube Müdürlüğü İptalinde Sona Gelindi

Şube Müdürlüğü İptalinde Sona Gelindi

Şube Müdürlüğünde İptalden Başka Seçenek Kalmadı

Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü Görevde Yükselme Yazılı Sınav sorularından 5 adedi, Ankara 1. İdare Mahkemesinin 2014/107 Esas, 2015/232 Karar sayılı kararıyla hatalı oldukları gerekçesiyle iptal edilmişti.

Her ne kadar karar temyize açık olmakla birlikte, 5 sorunun iptali sonrası değerlendirmenin ve puanlamanın nasıl yapılacağı konusu ortadadır.

Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin “sınav sonuçlarına itiraz” başlıklı 18 inci maddesinin ikinci fıkrasında; “(2) Yapılan sınavlarda hatalı sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılır. Ancak, soruların yüzde beşinden fazlasının hatalı olduğunun tespit edilmesi hâlinde sınav iptal edilir ve en kısa sürede yeniden sınav yapılır” hükmü bulunmaktadır.

Bu durumda ilgili hüküm gereği sınavın iptal edilmesi gerekmektedir.

Sınavın iptalinin doğal sonucu ise sınav sonuçlarının geçersiz; söz konusu sınav sonuçlarına göre gerçekleştirilen atamaların ise hukuksuz hale gelmiş olmasıdır.

MEB Şube Müdürlüğü konusunda, çok şey yazıldı-çizildi. Ancak geldiğimiz noktada, MEB’in sınavı iptal etmekten, bu sınava göre yapılan atamaları da iptal etmekten başka bir çıkar yolu kalmamıştır. 

Sami Aydoğan 

www.memurpostasi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum